• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1994. gada 3. maija noteikumi Nr. 95 "Par vecākiem vai aizbildņiem noteikto maksu par nepilngadīgo uzturēšanu mācību un pāraudzināšanas iestādēs". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.1994., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57261

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 1994. gadam"

Vēl šajā numurā

14.05.1994., Nr. 57

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 95

Pieņemts: 03.05.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 95

Rīgā 1994. gada 3. maijā (prot Nr. 24 3. §)

Par vecākiem vai aizbildņiem noteikto maksu par nepilngadīgo uzturēšanu mācību un pāraudzināšanas iestādēs

Izdoti saskaņā ar likumu «Par audzinoša rakstura
piespiedu līdzekļu piemērošanu nepilngadīgajiem»

1. Pamatojoties uz 1993. gada 1. jūlija likumu «Par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu nepilngadīgajiem», noteikt vecākiem vai aizbildņiem maksu par nepilngadīgo uzturēšanu mācību un pāraudzināšanas iestādēs 10%—30% apmērā no vecāku vai aizbildņu mēneša vidējā ienākuma.

2. Maksu par nepilngadīgo uzturēšanu mācību un pāraudzināšanas iestādēs neietur no vecākiem vai aizbildņiem, ja viņu vidējais ienākums uz vienu ģimenes locekli nepārsniedz Ministru kabineta noteikto iztikas minimumu.

3. Valsts sociālās palīdzības izmaksas (pabalsts bērniem, pensija apgādnieka zaudējuma gadījumā, atlīdzība aizbildnim un citas likumdošanas aktos noteiktās izmaksas) tiek pārtrauktas uz laiku, kamēr nepilngadīgais atrodas mācību un pāraudzināšanas iestādē.

Bērnu tiesību aizsardzības inspektors informē attiecīgās sociālās nodrošināšanas un pašvaldību institūcijas par minēto izmaksu pārtraukšanu un atjaunošanu.

4. Par bāreņu vai bez vecāku gādības palikušo bērnu uzturēšanos mācību un pāraudzināšanas iestādēs maksa netiek ieturēta.

5. Vecāku vai aizbildņu kopējo ienākumu apmēru nosaka atbilstoši likuma «Par iedzīvotāju ienākuma nodokli» II nodaļas 7. un 8. pantam.

6. Dokumentus par vecāku vai aizbildņu ienākumiem un ģimenes sastāvu sagatavo Skolu valdes bērnu tiesību aizsardzības inspektors.

7. Maksu par nepilngadīgā uzturēšanu mācību un pāraudzināšanas iestādēs vecākiem vai aizbildņiem nosaka tiesa šo noteikumu 1. punktā minētajā apmērā, ņemot vērā ģimenes materiālo stāvokli.

Maksu iekasē pēc tiesas izpildraksta, ieturot to no viena vai abu vecāku vai aizbildņu ienākumiem, un ieskaita valsts budžetā.

Ministru prezidents V. BIRKAVS

Izglītības, kultūras un zinātnes ministrs J. VAIVADS

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!