• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu vēstures skaidrošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2002., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57314

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.01.2002., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mūsu vēstures skaidrošanu

Vakar, 9. janvārī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš piedalījās Latvijas nacionālās karavīru biedrības konferencē, tādējādi turpinot pagājušā gada rudenī aizsākto dialogu ar šo organizāciju par Latvijas vēstures vienu no traģiskākajiem posmiem — Latvijas okupāciju un Otrā pasaules kara norisi Latvijā.

Uzstājoties konferencē, ārlietu ministrs informēja par Latvijas drošības politikas prioritātēm, pirmām kārtām par Latvijas integrācijas gaitu NATO, un atzīmēja Latvijas labās izredzes saņemt uzaicinājumu iestāties NATO Prāgas sammita laikā šā gada novembrī.

Atbildot uz konferences dalībnieku jautājumiem, I. Bērziņš izklāstīja Ārlietu ministrijas veikumu, skaidrojot ārvalstīs Latvijas vēstures notikumus, kuri saistīti ar Ribentropa–Molotova paktu un tā sekām Latvijai. Kā konkrētu piemēru ministrs minēja ciešo sadarbību ar Okupācijas muzeju, kura ekspozīciju regulāri apmeklē ārvalstu delegācijas. Ārlietu ministrija aktīvi piedalās šī muzeja izstāžu rīkošanā ārzemēs. Ministrs atzīmēja, ka ASV prezidents Džordžs Bušs savā Varšavas runā atzinis Jaltas vienošanās netaisnību attiecībā pret Baltijas valstīm. Tāpat ministrs pauda viedokli, ka noziedzīgais Ribentropa–Molotova pakts, kura rezultātā Latvija piedzīvoja trīs okupācijas un tām sekojošās deportācijas, ir tā vēstures mācība, kura Latvijai jāņem vērā, veidojot mūsdienu drošības politiku. I. Bērziņš uzsvēra, ka Latvijas sabiedrībai jābūt vienotai, izvēloties Latvijas drošības garantēšanas ceļu, kurš būtu balstīts uz Rietumu demokrātiskajām vērtībām.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!