• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Babītes, Rīgas, Latvijas "Mērču karaliene" ar savu stingru viedokli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2002., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57383

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltijā plāno brīvu elektroenerģijas tirgu

Vēl šajā numurā

11.01.2002., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Babītes, Rīgas, Latvijas “Mērču karaliene” ar savu stingru viedokli

SIA “Spilva” prezidente un

titula ““Kapitāla” biznesa cilvēks 2001” īpašniece Lolita Bemhena:

Lai Konkurences padome labāk aizstāv mūs cukura jautājumā. Kāpēc tirgotāji – mēs iepērkam cukuru no lielajiem izplatītājiem LEX-U un “Pīlādža” – vasarā brīvi paceļ cukura cenu? 2002. gadā valdība kompensācijām vietējā cukura pārstrādātājiem Latvijā ir atvēlējusi 20 000 latu. Smieklīgi maz. “Spilva” izlietoja aptuveni 80 tonnas cukura mēnesī. Pērn gan divtik mazāk nekā 2000. gadā, jo iegādājāmies nepieciešamās iekārtas un cukura vietā sākām izmantot fruktozes sīrupu.

Nu, nevaram mēs visu laiku cīnīties ar valdību kā ar vējdzirnavām par subsīdijām cukura pārstrādātājiem. Mums ir jāražo. Tikai kremt, ka atrodas nauda, lai izveidotu arvien jaunus valsts dienestus, bet vietējo ražotāju atbalstam tiek atmesti tikai nožēlojami 20 000 latu. Gribu, lai ministri atklāti pasaka: cukurs ir jūsu problēma, kā gribat, tā risiniet šo jautājumu. Taču neviens to nevēlas atzīt.

Apkopojām asociācijas (Dārzeņu, augļu un ogu pirmapstrādātāju un pārstrādātāju asociācijas – “LV”) biedru vēlmes eksportēt un nosūtījām Zemkopības ministrijai. Citādi smieklīgi – modernizējamies atbilstoši starptautiskajām prasībām, bet eksporta kvotu mums nav. Valstsvīriem, kas saņem algu no mūsu nodokļiem, vajadzētu krist un celties par mums. Varbūt viņi nezina mūsu vēlmes? Tāpēc ir jāiet un jāstāsta par sevi.

 

“KAPITĀLS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!