• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 10.janvārī, Ministru kabineta Komitejas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2002., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57395

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai izglītības reforma paaugstinātu jauniešu konkurētspēju

Vēl šajā numurā

11.01.2002., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 10.janvārī, Ministru kabineta Komitejas sēdē

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Par 1966. gada Starptautiskās konvencijas par kravas marku 1988.gada protokolu”. Likumprojekts izstrādāts, ievērojot norādījumus, kas ietverti AGENDA 2000-Eiropas Komisijas atzinumā par Latvijas pieteikumu iestāties Eiropas Savienībā 3.4 nodaļas “Nozaru politika” apakšnodaļā “Transports” un arī dokumentā “Pievienošanās partnerība Latvijai.” Arī Progresa ziņojuma sadaļas “Nozaru politika” nodaļa “Transports” atzīmē Latvijas progresu, pievienojoties Starptautiskās jūrniecības organizācijas konvencijām.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Par Līgumu par Eiropas transportlīdzekļu un vadītāju apliecību informācijas sistēmu (EUCARIS)”.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 31.jūlija noteikumos Nr.344 “Nekustamā īpašuma lietošanas mērķu noteikšanas un sistematizācijas kārtība””, kuri paredz, ka nekustamā īpašuma lietošanas mērķus valstij piekritīgiem nekustamajiem īpašumiem nosaka valsts institūcija, kura ierosina šo nekustamo īpašumu ierakstīšanu zemesgrāmatā uz valsts vārda, bet atsavināmiem vai privatizējamiem valsts nekustamajiem īpašumiem, nosaka valsts institūcija, kuras tiesiskajā valdījumā atrodas konkrētais nekustamais īpašums.

Akceptēts noteikumu projekts “Muitas režīma - preču iznīcināšana - izpildes kārtība”, kurš noteiks kārtību, kādā izpildāms muitas režīms - preču iznīcināšana.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 6.aprīļa noteikumos Nr.131 “Latvijas Republikas vīzu izsniegšanas kārtība””, kas paredz svītrot noteikumu 48.punktu, lai likvidētu pašreizējo kārtību, kad tranzītvīza nav vajadzīga personām, kuras Latvijas Republikas teritoriju šķērso tranzītā ar starptautiskās satiksmes tranzīta vilcieniem. Noteikumu 2.pielikumu paredzēts izteikt jaunā redakcijā, lai saskaņotu tajā minēto valstu sarakstu ar Eiropas Savienības to valstu sarakstu, kuru pilsoņiem, šķērsojot ES ārējo robežu, nav nepieciešama vīza. Sarakstam tika pievienotas: Kostarikas Republika, Hondurasas Republika un Bolīvijas Republika. Ņemot vērā Iekšlietu ministrijas priekšlikumu, sarakstā tika saglabāta Dienvidāfrikas Republika un iekļauta arī Rumānija.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Par Konvenciju par vienkāršotu savstarpējās izdošanas procedūru Eiropas Savienības dalībvalstīs, kas sastādīta, pamatojoties uz K3.pantu Līgumā par Eiropas Savienību”. Pievienošanās konvencijai veicinās Eiropas 1957.gada 13.decembra Konvencijas par izdošanu piemērošanu starp Eiropas Savienības dalībvalstīm, kā arī papildinās šīs konvencijas noteikumus. Pievienošanās konvencijai atvieglos un vienkāršos savstarpējo izdošanas procedūru starp Eiropas Savienības dalībvalstīm un Latvijas Republiku, kad tā kļūs par pilntiesīgu Eiropas Savienības dalībvalsti.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Par Konvenciju par savstarpēju izdošanu Eiropas Savienības dalībvalstīs, kas sastādīta, pamatojoties uz K3.pantu Līgumā par Eiropas Savienību”. Pievienošanās konvencijai papildinās un veicinās vairāku jau iepriekš noslēgtu līgumu, piemēram, Eiropas 1957.gada 13.decembra Konvenciju par izdošanu, Eiropas 1977.gada 27.janvāra Konvenciju par terorisma apkarošanu u.c. piemērošanu ar mērķi veicināt savstarpējo izdošanu. Pievienošanās konvencijai atvieglos un paātrinās savstarpējo izdošanas procedūru starp Eiropas Savienības dalībvalstīm un Latvijas Republiku, kad tā kļūs par pilntiesīgu Eiropas Savienības dalībvalsti.

Akceptēts noteikumu projekts “Dabas lieguma “Ukru gārša” individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi”.

Akceptēts noteikumu projekts “Par mājsaimniecības preču radītā trokšņa emisiju vidē norādošiem marķējumiem”.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par atliekvielu kontroles un tās finansēšanas kārtību”.

Valsts kancelejas

Komunikāciju departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!