• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Amerika un Latvija iet kopsolī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2002., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57498

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar brāļu tautas barikāžu ierindnieka medaļu

Vēl šajā numurā

15.01.2002., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Amerika un Latvija iet kopsolī

Latvijas Universitātes asoc.prof., Dr. habil. hist. Antonijs Zunda:

ASV lielo nozīmi Latvijas attīstībā apstiprina arī intensīvs politiskais dialogs. Aizvadītajā gadā notika Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vizīte ASV. Tās gaitā mūsu valsts augstākā amatpersona tikās ar ASV prezidentu Džordžu Bušu, viceprezidentu Ričardu Čeiniju, valsts sekretāru Kolinu Pauelu, kā arī ar prominentiem ASV Kongresa pārstāvjiem. Valsts prezidente atkal ieradīsies vīzītē ASV. Bieži notiek arī Latvijas ārlietu, aizsardzības un ekonomikas ministru vizītes ASV. Latvijā savukārt ieradusies virkne ietekmīgu ASV kongresmeņu (Dž. Makeins, R. Lugars, G. Smits, R. Durbins u.c.) kā arī atbildīgas valsts amatpersonas. Notiek sadarbība arī starp abu valstu parlamentiem.

Kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas ASV ir pastāvīgi sniegušas ievērojamu politisku, ekonomisku un diplomātisku atbalstu mūsu valsts straujākā izaugsmē un suverenitātes nostiprināšanā. Deviņdesmito gadu pirmajā pusē ASV veicināja Krievijas karaspēka ātrāku izvešanu no Latvijas, kā arī ekonomiskās un politiskās reformas un iespējas ātrāk integrēties ES un NATO. ASV atbalsts mūsu valsts centieniem vienmēr ir bijis nesavtīgs un, pateicoties tam, šodien šī valsts ir viena no Latvijas galvenajām stratēģiskajām sabiedrotajām.

 

“NEATKARĪGĀ RĪTA AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!