• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Diplomātiem esot iespējama galvu reibinoša karjera. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2002., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57503

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Draudi demokrātijai Latvijā pastāvot visu laiku

Vēl šajā numurā

15.01.2002., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Diplomātiem esot iespējama galvu reibinoša karjera

Latvijas vēstnieks Zviedrijā Artis Bērtulis uzsver, ka ārlietas jaunajiem paver iespēju piedzīvot galvu reibinošu karjeru.

Jaunajiem un daudzsološajiem ārlietas ir kas līdzīgs Eldorado, mūžīgo iespēju zemei, pārliecināts 35 gadus jaunais Latvijas vēstnieks Zviedrijā Artis Bērtulis. 90. gadu pirmajā pusē viņš bija viens no tiem, kas devās ceļā uz šo «Eldorado» un, pieredzējis daudz brīnumaina un pārsteidzoša, arī tagad jaunajiem speciālistiem un pēdējo kursu studentiem iesaka izmēģināt ārlietas - ir maz citu jomu, kur iespējama tikpat aizraujoša un strauja karjera.

«Es esmu kļuvis par vēstnieku 35 gadu vecumā pēc desmit ārlietās nostrādātiem gadiem, kamēr mani citvalstu kolēģi ir vidēji 55-60 gadus veci un, pirms kļūt par vēstniekiem, viņiem administratīvajā darbā bijis jāpavada vismaz 20 gadi. Es esmu trešais vēstnieks Zviedrijā, bet pirmais, kas izaudzis no Ārlietu ministrijas administrācijas,» uzskata A.Bērtulis, kurš patiesi pieder pie pirmās ārlietās profesionālo vēstnieku paaudzes. Jāatzīst, ka par savu straujo izaugsmi viņš stāsta bez īpašas lielīšanās, drīzāk aiz vēlmes uzsvērt, ka tādas jaunas valstis kā Latvija ir brīnišķīga iespēju zeme visiem rosīgajiem, apņēmīgajiem, izglītotajiem. Citvalstu vēstnieki mazliet tā kā ar labvēlīgu skaudību lūkojoties uz jauno valstu fenomenu - galvu reibinoša karjera salīdzinoši īsā laikā.

 

“DIENA”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!