• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nikolajs II neesot bijis muļķis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2002., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57506

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par informācijas projektu "Pazīsti savus kaimiņus"

Vēl šajā numurā

15.01.2002., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nikolajs II neesot bijis muļķis

Primorska ir konkurents ne tikai Ventspilij, uzskata Latvijas Tranzīta biznesa asociācijas prezidents, Ventspils mērs un brīvostas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. “Caur Ventspili tranzītā iet tikai 10% Krievijas naftas, mums par labu runā arī tas fakts, ka pie mums ir būtiski mazākas ostas nodevas nekā Primorskā: Ventspilī – 0,70 USD, Primorskā – 2,65 USD + 1 USD par kuģa fraktēšanu. Pieskaitiet te vēl ceļam patērēto degvielu, attālumu. Runāt par Primorsku vienīgi saistībā ar Ventspili ir pilnīgi nepareizi. Tikpat lielā mērā Primorska ir konkurents arī Tuapsei, Novorosijskai, Odesai, kā arī Vācijas, Slovākijas, Polijas, Lietuvas ostām. Tie, kas šo problēmu akcentē tikai uz Ventspili, nodarbojas ar jautājuma politizēšanu,- uzsvēra Lemberga kungs.

…naftas ieguve Krievijā un Kaspijas reģionā palielinās un palielināsies, no tā izriet, ka būs nepieciešamas papildu jaudas. Pēc Lemberga kunga domām, atteikties no Latvijas ostu pakalpojumiem var tikai politisku, nevis ekonomisku iemeslu dēļ. “Šai ziemai jāpierāda karstgalvjiem, ka cara Nikolaja II un PSRS valdības nebija tik dumjas, izraugoties kuģošanai drošus rajonus, un Ventspils tāda ir,” piebilda mērs.

 

“ČAS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!