• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienotu, bet daudzkrāsainu Eiropu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.01.2002., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57743

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

17.01.2002., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienotu, bet daudzkrāsainu Eiropu
EIROGRAM3.JPG (25183 bytes) EIROGRAM2.JPG (25066 bytes)

Pagājušā gada nogalē klajā nākušas divas krāsainas grāmatas. Viena no tām — par piecpadsmit Eiropas Savienības valstīm — “Eiropas Savienība. Kopā, bet atšķirīgi. Dalībvalstis”, otra — par trīspadsmit kandidātvalstīm — “Eiropas Savienība. Kopā, bet atšķirīgi. Kandidātvalstis.”

Jau grāmatu nosaukumos ietverta to būtība — attēlot Eiropas Savienību (ES) kā vairāku ļoti atšķirīgu, vēsturiski un kulturāli unikālu valstu savienību, kas vienojušās kopējas labklājības vārdā, bet ļoti veiksmīgi spējušas saglabāt savu identitāti un neatkarību. Šajās grāmatās koncentrētā veidā iespējams gūt zināšanas par ES dalībvalstu un kandidātvalstu kultūru, sportu, iedzīvotājiem, vēsturi un tradīcijām.

Kā atzīmē Žaneta Ozoliņa, Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā pārstāve un viena no šī projekta autorēm: ‘’Pasaule mums kļūst arvien tuvāka un tuvāka. Paveras robežas un nebijušas iespējas, tiek atrasti jauni draugi. Šis ir patiesi interesants laiks, kad pasaules atklāšanai nav ne fizisku, ne garīgu robežu. Mēs dzīvojam Eiropā, ko pazīstam kā daudzveidīgas kultūras, zinātnes, labklājības un demokrātijas telpu. Šajā pasaules daļā kopīgais un atšķirīgais sadzīvo bez konfliktiem. Tieši daudzveidība ir šā kontinenta galvenā vērtība.’’

Grāmatu idejas pirmsākums meklējams Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā kopā ar jauniešu žurnālu “LABA” kopīgi organizētajā projektā, kura ietvaros tika sniegta plaša informācija par ES dalībvalstīm, kas beidzās ar jauniešu konkursu. Tas nozīmē, ka arī grāmatas galvenokārt domātas jauniešiem, tomēr ir aizraujošas un informatīvas ikvienam lasītājam un sniedz daudz jaunas informācijas arī lieliem Eiropas valstu pazinējiem.

Grāmatā par dalībvalstīm lasītāji var iepazīties gan ar Eiropas Savienības izveidošanos, gan uzzināt dažādus interesantus faktus par valstīm, kas kopā veido šo organizāciju. Arī grāmatā par kandidātvalstīm atrodams daudz vērtīgas informācijas par Eiropas Savienības paplašināšanos, valstu vēsturi un tradīcijām. Savukārt jauniegūtās zināšanas var pārbaudīt, piedaloties konkursos un aizpildot īpaši izveidotos testus, kas atrodami pēc katras valsts apraksta.

Grāmata izdota apgādā “LABA”, katra 10 000 eksemplāros, un to bez maksas var saņemt Eiropas Savienības informācijas centrā Rīgā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!