• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latviju, Zviedriju un Eiropas Savienību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2002., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57815

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

18.01.2002., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latviju, Zviedriju un Eiropas Savienību

Vakar, 17.janvārī, Saeimas Juridiskās komisijas un Eiropas lietu komisijas deputāti tikās ar Zviedrijas Riksdāga Tieslietu komisijas pārstāvjiem, kuru vizītes viens no galvenajiem mērķiem ir tuvāk iepazīties ar Latvijas paveikto virzībā uz Eiropas Savienību (ES).

Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Linards Muciņš viesus iepazīstināja ar komisijas sastāvu, izskatāmajiem likumdošanas jautājumiem un likumdošanas kārtību Saeimā. Savukārt Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edvīns Inkēns informēja par viņa vadītās komisijas lomu Eiropas Savienības jautājumu risināšanā: komisija izskata Ministru kabineta sagatavotās Latvijas sarunu sadaļas un lemj par tām pirms to paziņošanas Eiropas Savienības institūcijām. “Šādā veidā tiek nodrošināta demokrātiska un caurspīdīga procedūra un abi — gan valdība, gan arī parlaments — ir atbildīgi par iestāšanās sarunu Eiropas Savienībā sekmīgu norisi,” uzsvēra E.Inkēns.

Viesi, uzklausot informāciju par Eiropas lietu komisijas lomu Eiropas Savienības jautājumu risināšanā, akcentēja, ka Riksdāgā darbojas līdzīga komisija, taču tās ietekme ir krietni mazāka. Zviedrijas parlamentārieši arī pastāstīja, ka patlaban tiek izstrādātas izmaiņas likumdošanā, lai pastiprinātu Riksdāga ietekmi to jautājumu izlemšanā, kas saistīti ar dalību Eiropas Savienībā.

Tikšanās dalībnieki arī pārrunāja tās jomas, kurās saistībā ar mūsu valsts integrāciju Eiropas Savienībā vēl nepieciešami likumdošanas risinājumi. L.Muciņš kā svarīgāko minēja tiesu izpildītāju reformu, bet E.Inkēns akcentēja nepieciešamās konstitucionālās izmaiņas, lai regulētu referendumu par iestāšanos Eiropas Savienībā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!