• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārzemju finansu klātbūtni Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2002., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57816

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par biznesa gudrību "Lido" pamatos

Vēl šajā numurā

18.01.2002., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārzemju finansu klātbūtni Latvijā

Viena no Pasaules bankas grupas organizācijām — Starptautiskā finansu korporācija, kas veic liela mēroga ieguldījumus privātajā sektorā, — skaidri un nepārprotami apliecinājusi savu interesi arī par turpmāku klātbūtni Latvijā. To pēc tikšanās ar korporācijas reģionālo pārstāvi Lorensu Kārteru 11. janvārī uzsvēris ministrs un Latvijas pilnvarotais Pasaules bankā Roberts Zīle. “Neraugoties uz Latvijas ekonomikas salīdzinoši nelielo apjomu Starptautiskā finansu korporācija plāno turpmāk aktīvu līdzdalību Latvijās tirgū. Ievērojot tās līdzšinējos ieguldījumus Latvijas finansu, telekomunikāciju, mežizstrādes sektoros, korporācijas klātbūtne liela mēroga projektos Latvijai ir svarīga gan no liela apjoma ilgtermiņa finansu resursu, gan ekspertīzes un šo projektu uzticamības vairošanas viedokļa starptautiskā mērogā.”

Tikšanās laikā L.Kārters informēja, ka Latvija kopā ar Slovākiju un Lietuvu ir tās valstis, kam reģionā pievērsta viņa pārstāvētās organizācijas primārā interese. Konkrēti Latvijā Starptautiskās finansu korporācijas uzmanības lokā pašreiz ir privāto pensiju fondi, enerģijas taupības aktivitātes un mājokļu sektors. Korporācija atkārtoti apliecinājusi arī savu gatavību nepieciešamības gadījumā līdzdarboties arī atlikušajā privatizācijas procesā un celulozes rūpnīcas projektā.

Kopš 1992. gadā Latvija kļuva par dalībvalsti, Starptautiskā finansu korporācija veikusi ieguldījumus projektos Latvijā finansu, telekomunikāciju, mežizstrādes sektoros, kā arī viesnīcu un būvniecības biznesā, kopējais ieguldījumu apjoms divos projektos Latvijā ir 18 miljoni ASV dolāru. Nesen korporācija apstiprinājusi savu līdzdalību projektā, piešķirot finansējumu veikalu būvniecībai kompānijai “Linstow Varner”, kas būs līdz šim lielākais projekts Latvijā.

Starptautiskā finansu korporācija ir Pasaules bankas grupas locekle ar visām Pasaules bankas grupas institūcijām raksturīgo uzdevumu — uzlabot grupas dalībvalstīs cilvēku dzīves kvalitāti. Tā iegulda privātā sektora projektos, un parasti šis finansējums nepārsniedz 25% no kopējām ar projekta ieviešanu saistītajām izmaksām.

 

Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai  ar starptautiskajām finansu organizācijām preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!