• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Igaunijas nodokļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2002., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57817

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latviju, Zviedriju un Eiropas Savienību

Vēl šajā numurā

18.01.2002., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Igaunijas nodokļiem

Lai nodrošinātu iespējami drīzāku Latvijas un Igaunijas nodokļu konvencijas ratifikāciju un spēkā stāšanos, finansu ministrs Gundars Bērziņš uzdevis tūlīt sākt gatavot konvencijas parakstīšanu.

Latvija ir pieņēmusi lēmumu no 2001.gada 1.jūnija neturpināt piemērot Latvijas un Igaunijas nodokļu konvenciju Igaunijas rezidentiem — juridiskajām personām, lai nodrošinātu vienlīdzīgu uzņēmumu ienākuma nodokļa režīmu. Šāds lēmums tika pieņemts tāpēc, ka Igaunijas pieņemtais jaunais ienākuma nodoklis būtiski mainīja situāciju un radīja nepamatotas nodokļu atlaides Igaunijas rezidentiem Latvijā (nevienlīdzīga konkurence).

2001.gada 23.jūlijā Valkā tikās Latvijas un Igaunijas finansu ministri un konceptuāli vienojās par nepieciešamību mainīt konvencijas nosacījumus, lai tā būtu piemērojama abās valstīs. Latvijas un Igaunijas ekspertu grupas sagatavoja jauno abu valstu nodokļu konvencijas variantu, kas Latvijas Ministru kabinetā akceptēts 2001.gada 4.decembrī, bet Igaunijas valdībā — pagājušajā nedēļā.

16. janvārī finansu ministrs G.Bērziņš tikās ar “Hansabankas” valdes priekšsēdētāju Ingrīdu Blūmu un šīs bankas finansu direktori Tīnu Mūrmani. Arī šīs sarunas laikā galvenā uzmanība tika pievērsta Latvijas un Igaunijas jaunajai nodokļu konvencijai un tās spēkā stāšanās laikam.

 

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!