• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Daugmali un Ķekavas novadu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2002., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57829

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par divdesmitkārtīgo kartupeļu importu

Vēl šajā numurā

18.01.2002., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Daugmali un Ķekavas novadu

Daugmales pagasta padomes priekšsēdētājs Juris Krūmiņš:

Mans personiskais viedoklis ir tāds, ka jāmetas kopā ir četriem – Daugmalei, Baldonei, Ķekavai un Baložiem – un jāveido novads ar centru Ķekavā. Šādā novadā būtu nauda, lai pavisam citādi finansētu gan ceļu labošanu, gan kultūras vai sporta pasākumus.

Ja kāds šeit grib uzsākt ražošanu, tad mēs tūlīt varam parādīt zemi, kur to būtu vislabāk darīt, varam nosaukt cilvēkus, kurus piesaistīt. Varam ļoti ātri pieņemt visus vajadzīgos lēmumus, nokārtot dokumentus. Tā jau vairākkārt ir bijis, tikai reāli šīs ražošanas nav – viss kaut kā noklust, solītāji un atļauju prasītāji vairs nerādās, un paliek tikai nožēla par pazaudēto laiku. Realitāte ir zemes pircēji, kuri grib dzīvot tikai un vienīgi pie Daugavas. Lai tur pūš auksti vēji, zeme applūst – cilvēkiem vajag vietu pie ūdens. Pagājušogad šādi tika nopirkti 24 privātās zemes gabali. Daudzi no tiem tika jau pie otrā un trešā saimnieka. Tieši pie upes zeme maksā vismaz 2–3 ASV dolāru par kvadrātmetru. Ap Daugmales ciematu vieta pļavā maksā dolāru par kvadrātmetru.

Kāpēc Rīga iekasē no manis naudu par to, ka es nolieku automobili ielas malā? Tā taču nav speciāli uzbūvēta autostāvvieta, un pat ielu neviens nelabo tāpēc, ka paņem no manis 50 vai 80 santīmu par 15 stāvēšanas minūtēm. Ja jau tā, tad mēs noliksim uz Ķekavas un Daugmales robežas barjeru un vīrus ar bisēm, kuri iekasēs no rīdziniekiem latu par iebraukšanu pagastā un 50 latu par piebraukšanu Daugavai.

 

“RĪGAS BALSS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!