• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par biznesa gudrību "Lido" pamatos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2002., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57834

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par cilvēku neziņā un apjukumā

Vēl šajā numurā

18.01.2002., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par biznesa gudrību “Lido” pamatos

Uzņēmējs Gunārs Ķirsons:

Par Vāciju tika runāts, par Norvēģiju, bet tās visas pagaidām bijušas sarunas, un nevar teikt, ka tūliņ ies vaļā. Maskavā ir bijuši nopietni piedāvājumi, nopietnas tikšanās un nopietnas sarunas. Bet ar darbiem ir citādi. Iepriekš mums bija tikšanās ar Černomirdina komandu. Interese ir, sarunas ir, bet, kad jāstrādā, seko mājiens: strādājiet jūs! Kolēģi no Maskavas vai kungi no Maskavas ir devuši mums zaļo ceļu; nāciet strādāt, un mēs jūs atbalstīsim. Bet mēs sakām: nē, mīļie, mēs varam atbalstīt jūs. Nāciet jūs pie mums! Mēs dosim idejas, izstrādāsim, apmācīsim, uzzīmēsim interjerus, un strādājiet!

Vēl pietiek nopietna darba Latvijā, lai noturētu tā, ka “Lido” būtu kvalitātes paraugs Eiropā. Ja mēs gribēsim paši iet ārpus Latvijas, tad uz Vāciju, Norvēģiju, Dāniju, proti, tām Rietumu valstīm, kurās ir stipri attīstīta sabiedriskā ēdināšana. Mēs jau jūtamies diezgan stipri, lai tur varētu būt. Un kāpēc tur ir izdevīgi? Tāpēc, ka līdzvērtīga cena kā Maskavā. Vācijā kneipē, ne jau dārgā restorānā, viens cilvēks par ēdienu vidēji samaksās apmēram 12 vācu markas. Tie būs gandrīz 4 lati. Par 4 latiem es te nevienu ēdienu nevaru pārdot. Te būs 1,90 vai1,50, vai 1,20 lati. Lasis maksās aptuveni divus latus. Krievijā jau ir tādas cenas – restorānā ēdiens maksā 4 latus. Bet – Rietumos man nebūs problēmu. Krievijā var būt dažādas problēmas, piemēram, nodokļu sistēmā, savstarpējās attiecībās. Var mainīties politiskā līnija.

Bet Rietumos jau sen ir stabils bizness. Kas man ir vajadzīgs, lai ietu tur? Jātiek pāri konkurences līnijai. Jābūt bišķi augstākam līmenim nekā citiem, jo es esmu ienācējs, un vācietis nekad neies pie ienācēja tad, ja tur pakalpojums būs tādā pašā līmenī. Lai viņš ienāktu, jābūt daudzkārt labākam gan cenās, gan kvalitātē.

Jā, esmu teicis, ka mēs droši varētu paēdināt ceturto daļu Maskavas, ja attaisītu tādus bistro, kur 10 000–15 000 cilvēku dienā varētu ieturēt maltīti. Taču mēs gribētu te attaisīt skolu, kur atbrauktu tie krievu uzņēmēji no Maskavas, kas gatavotos strādāt šādos bistro. Mēs viņus apmācītu no vadītāja līdz brigadierim, izstrādātu biznesa know–how, un arī interjerus.

 

“LAUKU AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!