• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrijas 2002. gada 15. janvāra noteikumi Nr. 4 "Kārtība, kādā aprēķināma autodotācija degvielas akcīzes nodokļa daļas kompensācijai regulāros pasažieru pārvadājumos ar autobusiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2002., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57895

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrijas rīkojums Nr.8

Par papildinājumiem Zemkopības ministrijas 1999. gada 31. maija rīkojumā Nr. 132

Vēl šajā numurā

22.01.2002., Nr. 11

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Satiksmes ministrija

Veids: noteikumi

Numurs: 4

Pieņemts: 15.01.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrijas noteikumi Nr.4

Rīgā 2002.gada 15.janvārī

Kārtība, kādā aprēķināma autodotācija degvielas akcīzes nodokļa daļas kompensācijai regulāros pasažieru pārvadājumos ar autobusiem

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta

2000.gada 20.jūnija noteikumu Nr.202

“Valsts autoceļu fonda pārvaldīšanas

un izlietošanas kārtība” 45.punktu un 49.punktu

 

 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek aprēķināta autodotācija degvielas akcīzes nodokļa daļas kompensācijai (turpmāk — “dotācija”) pārvadātājiem par regulāros tālsatiksmes un rajonu maršrutos patērēto benzīnu un dīzeļdegvielu (turpmāk — “degviela”).

2. Autodotāciju aprēķina par degvielu, kas izlietota, veicot pasažieru regulāros pārvadājumus ar autobusiem tālsatiksmes un rajonu maršrutos saskaņā ar noteiktā kārtībā saņemtām atļaujām un Satiksmes ministrijas apstiprinātiem vai saskaņotiem autobusu kustības sarakstiem.

3. Aprēķinot dotāciju, par katru patērētās degvielas litru tiek kompensēta dīzeļdegvielas vai svinu nesaturoša benzīna akcīzes nodokļa likmes daļa — attiecīgās nodokļa likmes pieaugums laikā no 1996.gada 1.jūnija līdz faktiskajam pārvadājumu veikšanas brīdim.

 

 

II. Dotācijas aprēķināšana

4. Dotācijas aprēķināšanai pārvadātājs līdz katra mēneša 10.datumam iesniedz Satiksmes ministrijas Pasažieru pārvadājumu departamentā (turpmāk — “departaments”) noteiktas formas atskaiti (paraugs pielikumā).

5. Departaments veic dotācijas aprēķinus līdz katra mēneša 15.datumam, izmantojot šādu informāciju:

5.1. pārvadātāja atskaites datus par faktiski veikto reisu skaitu katrā maršrutā, patērētās degvielas veidu un tās normatīvo patēriņu;

5.2. datus par maršruta garumu un reisu skaitu saskaņā ar Satiksmes ministrijas apstiprinātu vai saskaņotu autobusu kustības sarakstu;

5.3. datus par dīzeļdegvielas un svinu nesaturoša benzīna akcīzes nodokļa likmēm pārvadājumu veikšanas periodā.

6. Ja pārvadātājs atskaiti neiesniedz noteiktajā laikā vai arī ja tajā uzrādītie dati neatbilst departamenta rīcībā esošajai informācijai, dotācija tiek aprēķināta nākošajā mēnesī pēc atskaites iesniegšanas vai datu precizēšanas.

7. Ja pārvadātāja atskaitē uzrādītais faktiski veikto reisu skaits ir lielāks, nekā Satiksmes ministrijas apstiprinātajos vai saskaņotajos sarakstos paredzēts, dotācija par papildu reisos patērēto degvielu netiek aprēķināta, izņemot gadījumus, kad pārvadātājs papildu reisu izpildīšanu pamato rakstveidā un to dotēšanas nepieciešamību akceptē Satiksmes ministrijas Autodotācijas komisija.

8. Gadījumā, ja nav zināma konkrēta autobusa izgatavotājas rūpnīcas noteiktā degvielas patēriņa norma (100 km nobraukumam), degvielas patēriņa norma tiek noteikta eksperimentāli, divos variantos, no kuriem katrs pārvadātājs izvēlas sev piemērotāko.

9. Degvielas patēriņa normas noteikšanas pirmais variants:

9.1. transporta līdzekļa tukšajā degvielas bākā ielej noteiktu degvielas daudzumu (~10 — 50 l) (A);

9.2. fiksē spidometra atzīmi (B);

9.3. transporta līdzeklis tiek ekspluatēts ikdienas darba režīmā, līdz degviela izbeidzas;

9.4. atkārtoti tiek fiksēta spidometra atzīme (B1).

10. Degvielas patēriņa normas noteikšanas otrais variants:

10.1. transporta līdzekļa degvielas bāku maksimāli piepilda ar degvielu;

10.2. fiksē spidometra atzīmi (B);

10.3. ar transporta līdzekli ikdienas darba režīmā tiek nobraukts noteikts daudzums km (~200 — 500 km) un atkārtoti tiek fiksēta spidometra atzīme (B1);

10.4. transporta līdzekļa degvielas bāku atkārtoti maksimāli piepilda ar degvielu un fiksē ielieto degvielas daudzumu (A).

11. Degvielas patēriņa aprēķināšanas formula šo noteikumu 9.punktā un 10.punktā minētajā variantā ir identiska:

A

Degvielas patēriņš = ––—– x 100 (1/100 km)

B1 – B

12. Visi aprēķini un darbības degvielas patēriņa normas noteikšanai eksperimentāli (100 km nobraukumam) tiek dokumentēti.

13. Pēc šajos noteikumos paredzētās metodes aprēķinātā degvielas norma ir attiecināma arī uz citiem tādas pašas modifikācijas, markas un izlaiduma gada transporta līdzekļiem.

 

 

III. Dotācijas pārskaitīšana

14. Departamenta aprēķināto dotāciju apjomi katram pārvadātājam tiek akceptēti Satiksmes ministrijas Autodotācijas komisijas sēdē.

15. Dotācijas no Valsts autoceļu fonda tiek pārskaitītas pārvadātājiem, pamatojoties uz attiecīgu Satiksmes ministrijas rīkojumu.

 

 

IV. Noslēguma jautājums

16. Atzīt par spēku zaudējušiem Satiksmes ministrijas 1999.gada 26.februāra noteikumus Nr.5 “Kārtība, kādā aprēķināma autodotācija degvielas akcīzes nodokļa daļas kompensācijai regulāros pasažieru pārvadājumos ar autobusiem”.

Satiksmes ministrs A.Gorbunovs

Pasažieru pārvadājumu departamenta direktors A.Ļublins

 

Pielikums

SMPIELIKUMS COPY.GIF (77773 bytes)

Satiksmes ministrs A.Gorbunovs

Pasažieru pārvadājumu departamenta direktors A.Ļublins

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!