• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Banku ceļā uz Eiropu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2002., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57923

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nākotni un patriotisko nišu

Vēl šajā numurā

22.01.2002., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Banku ceļā uz Eiropu

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs:

Tik tiešām, lēmumu par to, cik daudz naudas laist apgrozībā visā eirozonas teritorijā, pieņems Eiropas Centrālā banka Frankfurtē. Un arī Latvijas bankas prezidents droši vien piedalīsies diskusijās pirms šāda lēmuma pieņemšanas.

Taču šo politiku uz vietām realizēs nacionālās centrālās bankas. Un Latvijas bankas speciālisti gatavos informāciju un prognozes monetāro lēmumu pieņemšanai Frankfurtē. Mazajām valstīm būs iespēja kooperēties savu interešu aizsardzībai, jo katrai valstij ECB padomē būs tikai viena balss. Latvijas, Lietuvas un Igaunijas balsīm būs tāds pat svars kā Itālijas, Spānijas vai Portugāles balsīm, nemaz nerunājot par Franciju un Vāciju. Tādēļ nevajag noniecināt LB lomu pēc iestāšanās Eiropas Monetārajā savienībā.

Mums būs tās pašas iespējas, kas šodien – īstermiņa kreditēšana, darbs starpbanku tirgū, valsts obligāciju tirgū utt. Mūsu ziņā paliks sarpbanku norēķini, viena miljarda ASV dolāru apjoma valūtas rezervju pārvaldīšana, maksājumu bilances analīze, valdības konsultācijas utt. Tā kā darba pietiks. Ja paliks vairāk laika, mēs to veltīsim investīciju vides uzlabošanai, aktīvāk piedalīsimies tautsaimniecisku jautājumu risināšanā, vispār, bez darba nesēdēsim.

 

“TEĻEGRAF”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!