• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1994. gada 18. janvāra noteikumi Nr. 43 "Par kārtību, kādā zemes lietotājiem atmaksājams akcīzes nodoklis par dīzeļdegvielu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.1994., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57953

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.44

Par mērījumu vienotības nodrošināšanas pagaidu kārtību Latvijas Republikā

Vēl šajā numurā

05.02.1994., Nr. 16

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 43

Pieņemts: 18.01.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU KABINETS

Par kārtību, kādā zemes lietotājiem atmaksājams akcīzes nodoklis par dīzeļdegvielu

Noteikumi Nr. 43 (prot. Nr. 6 2. §)

Izdoti saskaņā ar likuma «Par akcīzes nodokli» 3. pantu

1. Juridiskajām personām — zemes lietotājām — un fiziskajām personām, kurām īpašumā vai lietošanā ir piešķirta zeme (ne mazāk par 3 ha) un kuras ražo lauksaimniecības produkciju, no valsts budžeta kompensē akcīzes nodokli 0,02 latu apmērā par katru dīzeļdegvielas litru, kas izlietots aramzemes apstrādei (ieskaitot organisko mēslu iestrādei un ar aramzemes apstrādi saistītajiem transporta darbiem nepieciešamās dīzeļdegvielas patēriņu), rēķinot 80 litru dīzeļdegvielas uz vienu hektāru lauksaimniecības produkcijas ražošanai izmantojamās zemes platības.

2. Lauksaimniecības produkcijas ražotāji pēc saskaņošanas ar pagasta pašvaldību iesniedz attiecīgajai rajona (republikas pilsētas) nodokļa inspekcijai:

— ziņas par lauksaimniecības produkcijas ražošanai izmantojamo aramzemi un aprēķināto dīzeļdegvielas patēriņa gada limitu atbilstoši šo noteikumu 1. punktā noteiktajām normām — līdz kārtējā gada 1. martam;

— ziņas par faktiski izmantojamām aramzemes platībām un precizēto dīzeļdegvielas patēriņa gada limitu — līdz kārtējā gada 1. novembrim.

3. Rajona (republikas pilsētas) nodokļu inspekcijas, pamatojoties uz dokumentiem, kas apliecina dīzeļdegvielas iegādi, un aprēķināto dīzeļdegvielas patēriņa gada limitu, 1. punktā minētajiem lauksaimniecības produkcijas ražotājiem no valsts budžeta akcīzes nodokļa ieņēmumiem atmaksā akcīzes nodokli:

— par pirmajā pusgadā faktiski iegādāto dīzeļdegvielas daudzumu, bet ne vairāk par pusi no gada limita, kas aprēķināts pēc stāvokļa uz 1. martu, — līdz kārtējā gada 20. maijam;

— par kārtējā gadā faktiski iegādāto dīzeļdegvielas daudzumu precizētā gada limita ietvaros, atskaitot iepriekš izmaksāto kompensāciju, — līdz kārtējā gada 20. decembrim.

4. Norēķini par 1993. gada novembrī un decembrī iegādāto dīzeļdegvielas daudzumu tiek veikti, aprēķinot dīzeļdegvielas apjomu proporcionāli diviem mēnešiem vai vienai sestajai daļai no dīzeļdegvielas patēriņa gada limita, kas aprēķināts par 1993. gadā faktiski izmantotajām aramzemes platībām.

Akcīzes nodoklis par 1993. gada novembri un decembri iegādāto dīzeļdegvielu jāatmaksā ne vēlāk kā līdz 1994. gada 1. martam.

5. Pagasta pašvaldības ir atbildīgas par to ziņu pareizību, kas iesniedzamas nodokļu inspekcijām akcīzes nodokļa atmaksāšanai par dīzeļdegvielu. Rajona (republikas pilsētas) nodokļu inspekcijas ir tiesīgas iekasēt no pašvaldību budžeta līdzekļiem summas, kas nepamatoti izmaksātas no valsts budžeta, ja zemes lietotāja iesniegtās un pašvaldību apstiprinātās ziņas neatbilst zemes platību faktiskajam izmantojumam.

Ministru prezidents V.BIRKAVS

Finansu ministrs U.OSIS

Rīgā 1994. gada 18. janvārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!