• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kad Latvija atgriežas starp plaukstošām Eiropas valstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.2002., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58015

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai mūsu valstij zinīgi aizstāvji

Vēl šajā numurā

23.01.2002., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kad Latvija atgriežas starp plaukstošām Eiropas valstīm

Vakar Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Rīgas pilī pieņēma ārvalstu diplomātisko korpusu

P8.JPG (28308 bytes)
Vakar, 22.janvārī, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, sveicot ārzemju diplomātisko korpusu

Vakar, 22. janvārī, Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga Rīgas pilī pieņēma ārvalstu diplomātisko korpusu — Latvijas akreditētos ārvalstu vēstniekus un Latvijas ārlietu dienesta vadošos darbiniekus. Valsts prezidente diplomātiem teica savu tradicionālo gada ieskaņas uzrunu.

Valsts prezidente raksturoja visnotaļ sarežģīto politisko situāciju pasaulē, uzsverot, ka 2002. gads atnācis arī ar jaunām cerībām. V.Vīķe–Freiberga arī uzsvēra, ka Latvija šajā gadā cer piepildīt savu seno sapni — saņemt uzaicinājumu iestāties Eiropas Savienībā (ES) un NATO. “Latvijai pilnīga dalība šajās divās starptautiskajās organizācijās iezīmēs tās atgriešanos mierīgā, drošā un stabilā Eiropas plaukstošo valstu kopienā, no kuras tā tika varmācīgi izrauta pirms vairāk nekā sešiem gadu desmitiem,” teica V.Vīķe–Freiberga.

Latvijas Valsts prezidente runāja arī par nepieciešamību stiprināt transatlantisko partnerību, kas pēc 11. septembra traģiskajiem notikumiem kļuvusi vēl izteiktāka. “Tie lika pieņemt jaunu realitāti, kurā ikvienas valsts drošība var tikt apdraudēta. Eiropas reakcija uz 11. septembra notikumiem ASV bija vienota. NATO dalībvalstis akcentēja Vašingtonas līguma 5. punktu, arī kandidātvalstis pauda atbalstu cīņai pret terorismu, tāpat to darīja Krievija.”

Latvijas prezidente savā vakardienas uzrunā paredzēja, ka pēc mūsu valsts iestāšanās ES un NATO Latvijas attiecības ar Krieviju uzlabosies uz savstarpēji izdevīgiem noteikumiem. “Arī Krievijas interesēs ir, lai kaimiņos būtu drošas un stabilas valstis,” teica V.Vīķe–Freiberga.

Pēc Latvijas Valsts prezidentes uzrunas diplomātiskā korpusa vecākais, Ukrainas vēstnieks Latvijā Viktors Mihailovskis savā atbildes uzrunā atzīmēja Latvijas sekmīgo virzību uz ES un NATO un novēlēja mūsu valstij arī turpmākas sekmes, integrējoties šajās organizācijās. “Es esmu pārliecināts, ka šis gads Latvijas attīstībai būs vēsturisks,” sacīja V.Mihailovskis. Diplomātiskā korpusa vecākais uzsauca tostu par Latvijas Valsts prezidenti un Latvijas tautas labklājību.

Valsts prezidenta preses dienests un Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

P2.JPG (19898 bytes) P6.JPG (18039 bytes)

Valsts prezidente, vēlot sadarbību, — ar Francijas vēstnieci Luīzi Avonu un Krievijas vēstnieku Igoru Studeņņikovu Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

P1.JPG (21120 bytes) P9.JPG (22060 bytes)
P3.JPG (18918 bytes)
P4.JPG (17877 bytes)
Vakar, 22.janvārī: Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Imants Freibergs, sagaidot ārvalstu diplomātus. Diplomātiskā korpusa vecākais (duajēns), Ukrainas vēstnieks Viktors Mihailovskis, uzsaucot tostu par Latvijas Valsts prezidenti (augšējā attēlā). Valsts prezidente, sasveicinoties ar tuvākajiem kaimiņiem — Lietuvas vēstnieku Petru Vaitiekūnu (vidējā attēlā) un Igaunijas vēstnieku Juhanu Haravē (apakšējā attēlā) Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!