• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par modernām tehnoloģijām tepat, savas valdības darbā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.2002., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58023

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad Latvija atgriežas starp plaukstošām Eiropas valstīm

Vēl šajā numurā

23.01.2002., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par modernām tehnoloģijām tepat, savas valdības darbā

Finansu ministrs Gundars Bērziņš vakar, 22.janvārī, devās uz Ministru kabineta sēdi tikai ar portatīvo datoru, tādējādi reāli kļūstot par pirmo e-ministru.

Finansu ministrs uzsver, ka divu nedēļu laikā, kopš viņš pieņēma lēmumu par portatīvā datora izmantošanu valdības sēžu laikā, informātikas speciālisti ir paveikuši milzīgu darbu, nodrošinot ministram iespēju valdības sēdes laikā pilnvērtīgi strādāt ar datoru un nelietot papīra dokumentus.

Lai nodrošinātu ministra darbu, ir izveidota speciāla mājaslapa pie Finansu ministrijas vispārējās mājaslapas, un šajā lapā loģiskā struktūrā ievietoti visi Ministru kabineta sēdes dokumenti. Ministram ir iespējas arī valdības sēdes laikā rakstīt savas piezīmes, atsevišķi aplūkot Finansu ministrijas atzinumus. Turklāt nepieciešamības gadījumā mājaslapu iespējams jau valdības sēdes laikā papildināt, piemēram, ar tabulām vai aktuāliem datiem, un ministrs šos datus nekavējoties var redzēt un izmantot.

“Šī sistēma jau pašlaik ir visai labi piemērota ministra darbam valdības sēžu laikā, taču, protams, to iespējams vēl pilnveidot. Šis vairs nav tikai dokumentu lasīšanas režīms, ar portatīvo datoru es varu strādāt kvalitatīvi jaunā pakāpē. Vēl labāks darbs būs pēc pāris mēnešiem, kad tiks ieviesta elektronisko atzinumu aprite arī Ministru kabineta lietas materiāliem, norāda ministrs.

Jau 15.janvāra valdības sēdē vairāki ministri bija ieradušies ne tikai ar papīra dokumentiem, bet arī ar portatīvajiem datoriem, taču viņi nevarēja pilnā apjomā strādāt ar elektroniskajiem dokumentiem. Daži ministri valdības sēdes laikā pat neatvēra savu datoru un lietoja tikai papīra dokumentus. Savukārt finansu ministrs ieradās ar datoru uz valdības sēdi solītajā laikā un pamatīgi sagatavojies darbam.

Finansu ministrs uzsver, ka portatīvā datora izmantošana vadības sēdēs ir tikai pirmais solis tālākā attīstības procesā, jo pagaidām starp valsts pārvaldes iestādēm joprojām paliek dokumentu aprite arī papīra formā. G.Bērziņš cer, ka drīzumā ar lokālas sistēmas izveidi varētu atteikties no papīra dokumentu aprites, kaut arī vēl nav pieņemts likums par elektroniskajiem dokumentiem.

 

Finansu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!