• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: Tiekoties ar jauno EK delegācijas vadītāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.2002., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58110

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Diskutējot par valsts valodas statusu un vēlēšanām

Vēl šajā numurā

24.01.2002., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

Tiekoties ar jauno EK delegācijas vadītāju

Vakar, 23. janvārī, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar jauno Eiropas Komisijas (EK) delegācijas Latvijā vadītāju Endrū Rasbašu, kurš pie A. Bērziņa bija ieradies iepazīšanās vizītē.

A. Bērziņš atzina, ka delegācijas vadītāja līdzšinējā pieredze Latvijai ir svarīga — E. Rasbašs līdz šim strādājis ar pirmsiestāšanās Eiropas Savienībā (ES) jautājumiem. Viesis cer, ka būšot pēdējais EK delegācijas vadītājs Latvijā, jo tā pēc dažiem gadiem kļūs par pilntiesīgu ES dalībnieci.

Viesis augstu novērtēja Latvijas sasniegumus ceļā uz ES — valstij ir veiksmīga pirmsiestāšanās stratēģija; šobrīd ir slēgtas 23 sarunu sadaļas, kas ir vairāk nekā daļai pirmās grupas kandidātvalstu; zemniekiem pieejami SAPARD līdzekļi. Viesis uzsvēra, ka ne Čehijā, ne Polijā, ne Ungārijā šāds finansējums lauksaimniekiem vēl nav pieejams.

EK delegācijas vadītājs darīja zināmu, ka no ES līdzekļiem Latvijai šogad būs pieejami 47 miljoni eiro. E. Rasbašs norādīja, ka valstij ir ļoti svarīgi izmantot ES pirmsstrukturālo fondu līdzekļus.

E. Rasbašu interesēja gaidāmais referendums par Latvijas iestāšanos ES. A. Bērziņš norādīja, ka sabiedrība savu viedokli varētu paust 2003. gadā.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!