• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kāds ir sabiedrības atbalsts Latvijas dalībai NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.2002., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58122

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā saņemt sengaidīto Eiropas palīdzību

Vēl šajā numurā

24.01.2002., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kāds ir sabiedrības atbalsts Latvijas dalībai NATO

Tirgus un sabiedriskās domes izpētes centrs SKDS pagājušā gada decembrī rīkoja aptauju par Latvijas iedzīvotāju attieksmi jautājumā par Latvijas iestāšanos NATO. Kā rāda aptaujas rezultāti, Latvijas iedzīvotāju vidū saglabājas stabils atbalsts Latvijas dalībai NATO. Latvijas pilsoņu vidū 57,8% piekrīt uzskatam, ka Latvijas interesēs ir iestāties NATO, nepilsoņu vidū 23,4% atbalsta dalību NATO. No visiem Latvijas iedzīvotājiem joprojām vairāk nekā puse — 50,2% — aptaujāto atbalsta Latvijas dalību NATO.

33,9% aptaujāto pilsoņu un 62,2% nepilsoņu (kopā 40,1%) uzskata, ka pēc iespējas drīz iestāties NATO nav Latvijas interesēs. Attieksmi pret NATO ietekmē ne tikai pilsonības statuss, bet arī tautība. Latvijas dalību NATO atbalsta 66,4% aptaujāto latviešu un 37,7% nelatviešu (27,4% krievu).

Raksturojot attieksmi citās sociāldemogrāfiskajās grupās, Latvijas dalībai NATO piekritušo sieviešu un vīriešu īpatsvars būtiski neatšķiras. Vislabvēlīgāk noskaņoti bijuši aptaujātie vecumā no 18 līdz 24 gadiem (64,8% “par”), ar augstāku izglītības līmeni (ar augstāko izglītību 55% “par”), lauku apvidos un pilsētās ārpus Rīgas dzīvojošie (Vidzemē 62,9%, Rīgā 45%).

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!