• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lauksaimniecības politiku un naudas plūsmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2002., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58125

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lolojamo līvu valodu

Vēl šajā numurā

25.01.2002., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lauksaimniecības politiku un naudas plūsmu

Ministru prezidents, “Latvijas ceļa” priekšsēdētājs Andris Bērziņš:

Šis būs viens no svarīgākajiem jautājumiem (subsīdijas zemniekiem – “LV”) sarunās ar ES. Tai ir savas problēmas lauksaimniecības jomā, jo savienība pati nav definējusi savu jauno lauksaimniecības politiku un tā nevar to izdarīt tāpēc, ka nav notikušas vēlēšanas Francijā un Vācijā. Tas nozīmē, ka pēc tam, kad ES būs definējusi savu politiku, mums būs jāmāk ātri un efektīvi reaģēt. Taču mēs jau esam pierādījuši, ka protam un varam aizstāvēt savas nacionālās intereses. Mēs panācām, ka latvieši varēs zvejot Rīgas līcī un neviens cits tur iekšā netiks.

Tieši tāpat mēs cīnīsimies par lauksaimnieku interesēm. Beidzot ir atnākusi SAPARD nauda, tagad tik vajag prasmi to apgūt. Esam palielinājuši kapitālu Hipotēku un zemes bankai ar nosacījumu, lai tā piešķirtu resursus lauksaimniekiem, kuri to varētu izmantot, gan ņemot SAPARD naudu, gan arī bez tās. Tie ir salīdzinoši leti ilgtermiņa kredīti. Pateicoties valsts atbalstam, ir kritušās kopējās kredītu likmes.

Latvijā ir nepieciešama vienmērīga attīstība. “Latvijas ceļš” savulaik izvirzīja saukli: “Naudu ārā no Rīgas!” Pēdējos divos gados 85 līdz 90 procenti valsts līdzekļu, ko ieguldījām investīcijās, ir ārā no Rīgas. Ceļi, kas pēdējā laikā laboti, bijuši re1ģionālie un lauku ceļi.

Taču uzņēmējdarbības vide laukos ir jadažādo, citādi peļņas nebūs un cilvēkiem nebūs intereses tur dzīvot.

 

“LAUKU AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!