• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par krievu ceļojumiem uz Latviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2002., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58130

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par latviešiem un Latvijas krieviem

Vēl šajā numurā

25.01.2002., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par krievu ceļojumiem uz Latviju

Kā domā vairākums Krievijas tūrisma operatoru, Latvijas virziens ir viens no visperspektīvākajiem. To apliecina ne tikai braucienu dinamika, bet arī to specifika. Tā maskaviešiem par prestiža jautājumu kļuvis paradums Rīgā atzīmēt firmas jubileju (viss brauciens un bankets “Lido” viņiem izmaksā lētāk nekā jubilejas svinēšana Piemaskavā). Modē nākuši arī kāzu ceļojumi uz Rīgu. Pat skolēni atkal sākuši pie mums braukt! Vispār, lai politika, kur politika, bet cilvēki uz Baltiju brauc.

Uzņēmējpuse arī sāk pamazām pārkārtoties. Krievu tūristu ieraugot, neviens vairs negriež degunu prom. Latvijas muitā tagad vairs nav nekādu kratīšanu. Latvijas vēstniecība Maskavā – pati laipnība. Braucienu cenas kļuvušas elastīgākas, pakalpojumi – dažādāki. Uz Latviju tūristus vilina kostīmu balles Rundālē un spoku naktis viduslaiku pilīs, vizināšanās pa Siguldas bobsleja trasi un etnogrāfiski pikniki Ragaciema zivju restorānā. Nerunājot jau nemaz par daudz tradicionālākiem pasākumiem, kā koncertiem Doma baznīcā un šokolādes un balzama degustācijām. Bet Krasta ielas “Lido” apmeklējums krievzemiešiem sagādās patiesu satricinājumu! Pieskaitiet tam visam tradicionāli augsto apkalpošanas līmeni un – tas krievzemiešiem ir pats svarīgākais – krievu valodu, kurā spēj izskaidroties vairākums Latvijas iedzīvotāju.

Protams, līdz Austrumu tūristu bumam mums vēl tālu. Pirmkārt, vēl arvien dīkā stāv Jūrmala. Tai trūkst laba akvaparka un, protams, viesnīcu. Amizanti, ka uz jautājumu “Kādēļ Jūrmalā neceļ jaunas viesnīcas?” – daži ierēdņi atbild: “Tādēļ, ka nav tūristu pieplūduma”. Pat muļķim skaidrs, ka, nekam nemainoties, to arī nebūs. Lūk, kaimiņu Palangā viesnīcu spektrs – no divām līdz piecām zvaigznēm, tādēļ arī kūrorts ir tūristu pārpilns.

 

“SUBBOTA”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!