• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunbūvju rajonu Ķīpsalā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2002., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58132

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "kauna kultūru" un atpakaļskatīšanos

Vēl šajā numurā

25.01.2002., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunbūvju rajonu Ķīpsalā

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja izskatījusi četrus priekšlikumus par dažādu darījumu centru un atpūtas objektu būvi Ķīpsalā. Tuvējā Pārdaugava ieinteresējusi vairākas kompānijas.

Pilsētas attīstības komiteja atbalstīja lēmumprojektu par zemes gabala Ķīpsalā iznomāšanu SIA “Ķīpsalas Saules akmens” daudzfunkcionāla darījumu, tirdzniecības un atpūtas centra būvniecībai un apsaimniekošanai. Plānots šo zemi iznomāt uz 49 gadiem. Darījumu centra būvniecībā paredzēts ieguldīt ap 20 miljonus latu.

Konkursā par daudzfunkcionālu darījumu centru Ķīpsalā uzvarējis arhitektu biroju “Zenico” projekts un “Tectum” darbs.

Akceptēta tika arī būvniecības iecere multifunkcionālajam darījumu centram Ķīpsalā – starp K. Valdemāra ielu, Rietumu ielu, Āzenes ielu un Ķīpsalas ielu. Šeit SIA “Real Invest” grasās izbūvēt Zunda centru, kas sevī apvienotu gan tirdzniecības, gan arī plaša profila darījumu iestāžu funkcijas.

SIA “Euroline” projektā paredzēts uzbūvēt dzīvojamo un biroja ēku, automašīnu stāvvietu, atpūtas kompleksu, piestātni lielākiem kuģiem (burukuģiem, nelieliem kruīzkuģiem utt.), jahtu piestātni un molu. Pilsētas attīstības komiteja iebilda, ka “Euroline” noskatītais zemes gabals atrodas darījumu iestāžu teritorijā, kur pieļaujama jahtkluba vai ar kuģniecību saistītas būves celtniecība ar maksimālo stāvu skaitu līdz diviem stāviem, tāpēc firmas pārstāvjus plānots iepazīstināt ar detālplānojuma noteikumiem.

Par ceturto Ķīpsalā būvēt iecerēto objektu domniekiem vispār nebija pretenziju – SIA “PolyLink” Balasta dambī 80 vēlas izbūvēt jahtu un kuteru apkopes centru. Projektā paredzēts nostiprināt krastu, izbūvēt piestātni, remonta un ziemošanas bāzi, kā arī administratīvās telpas un degvielas uzpildes staciju ūdenstransportam. Otrajā kārtā paredzēta arī sporta un atpūtas centra būvniecība, kafejnīca, pirts komplekss un neliela viesnīciņa.

 

“NEATKARĪGĀ RĪTA AVĪZE”

Sekojot citiem:” LV” informācijas redaktors GINTS MOORS

Par pārņemto publikāciju faktoloģiju atbild informācijas avoti

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!