• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latviešu zinātniece ar Latviju sirdī un Florencē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2002., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58135

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Demogrāfijas centra šūpuļa

Vēl šajā numurā

25.01.2002., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latviešu zinātniece ar Latviju sirdī un Florencē

A1.JPG (17772 bytes)
Otrajā Sēlijas kongresā Ilūkstē Foto: Arnis Blumbergs, “LV”
Profesore Baiba Rivža jau četrus gadus sadarbojas ar Jelgavas diecēzes bīskapu Romas Katoļu garīgā semināra rektoru profesoru Antonu Justu

Pirms nedēļas Augstākās izglītības padomes priekšsēdētāja profesore Baiba Rivža atkārtoti tika ievēlēta uz trim gadiem par Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas prezidenti. Bet nupat pienākusi ziņa no Florences Itālijā, ka Baiba Rivža tur ievēlēta par “Academia dei Georgofili” korespondētājlocekli.

“Academia dei Georgofili” ir viena no Eiropas senākajām zinātnes iestādēm, dibināta 1753. gadā. Tās devīze vienmēr ir bijusi “Mūsu darbs valsts labklājībai”. Abu zinātņu akadēmiju akadēmiķei šo diplomu jāierodas saņemt svinīgajā ceremonijā 2002. gada 21. martā akadēmijas ģenerālajā asamblejā Vekio pilī.

Baiba Rivža ir habilitētā ekonomikas zinātņu doktore, Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķe, Krievijas Lauksaimniecības zinātņu akadēmijas ārzemju locekle, pasaules Lauksaimniecības zinātnieku Ziemeļu asociācijas biedre, arī akadēmiķa Aleksandra Ņikonova prēmijas laureāte (1998) un Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece.

Daudzveidīga ir arī Baibas Rivžas starptautiskā zinātniskā un zinātniski organizatoriskā darbība. Viņa ir Eiropas Padomes akadēmisko programmu eksperte. Eiropas Padomes Izglītības un zinātnes komisijas locekle, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas locekle, Baltijas valstu Lauku sieviešu uzņēmējdarbības veicināšanas projekta “Mikrokredīts” koordinatore.

Tagad Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas locekļi ir autoritatīvi pārstāvji Zviedrijas, Igaunijas, Krievijas, ASV un arī Itālijas zinātniskajā iestādē.

 

Sigizmunds Timšāns, LZA Latvijas Zinātņu vēstures asociācijas goda biedrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!