• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente ASV vizītē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2002., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58228

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta ieteikumi Nr.1

Ieteikumi par publisko aģentūru pārvaldes līguma paraugu

Vēl šajā numurā

29.01.2002., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente ASV vizītē

Valsts prezidente no 29.janvāra līdz 12.februārim atradīsies darba vizītē ASV

Līdz 4. februārim Valsts prezidente Ņujorkā piedalīsies Pasaules ekonomikas forumā. Par šī gadskārtējā foruma aktualitāti liecina tā organizētāju izvēlētais moto: “Vadība trauslajā pasaulē. Skatījums uz kopīgo nākotni.”

Foruma ietvaros Latvijas Valsts prezidente piektdien, 1. februārī, piedalīsies ANO Bērna tiesību konvencijas divu 2002. gada papildprotokolu parakstīšanā. Šie dokumenti vērsti pret bērnu vervēšanu armijā un bruņotos grupējumos, kā arī pret tirdzniecību ar bērniem, bērnu prostitūciju un pornogrāfiju.

Pēc tam V.Vīķe-Freiberga piedalīsies seminārā “Viena balss pasaulei: vai Eiropa var noteikt ārpolitiku?”, Tajā pašā dienā notiks neformāla Pasaules Ekonomikas foruma līderu tikšanās par finansu tirgus attīstības prioritātēm, tiks apspriestas arī eiropieša identitātes problēmas. Paredzēts, ka V.Vīķe-Freiberga sniegs arī interviju populārai televīzijas kompānijai CNBC. Šī sestdiena Latvijas Valsts prezidentei paies plenārsēdē ar Pasaules ekonomikas foruma līderiem un divpusējās sarunās, tiekoties arī ar “Microsoft” pārstāvjiem un Amerikas ebreju komitejas vadītājiem. Svētdien, 3. februārī, būs neformālas tikšanās, kuru vidū paredzēta arī pasaules sieviešu līderu tikšanās. Pasaules ekonomikas forumu noslēgs seminārs par konkurētspēju pasaulē. Darba pusdienās notiks pasaules sieviešu līderu diskusija par nākamās paaudzes problēmām.

Pēc tam Latvijas Valsts prezidente izlidos uz Vašingtonu, kur nākamajā dienā Baltajā namā paredzēta viņas tikšanās ar ASV viceprezidentu Ričardu Čeiniju. Šajā dienā Latvijas Valsts prezidente tiksies arī ar ASV valsts sekretāru Kolinu Pauelu, piedalīsies ASV un Baltijas fonda rīkotās darba pusdienās un NATO komitejas darba vakariņās, kā arī nolasīs lekciju Džordžtaunas universitātē. Dziļi simboliska būs Latvijas Okupācijas muzeja izstādes atklāšana ASV Senātā. Šo izstādi atbalsta senators Ričards Durbins. V.Vīķe-Freiberga tiksies arī ar Pasaules brīvo latviešu apvienības un Amerikas latviešu apvienības pārstāvjiem. Nākamajā dienā Valsts prezidente apmeklēs Latvijas vēstniecības jauno ēku Vašingtonā, bet pēc tam izlidos uz Hjūstonu Teksasas štatā, kur piedalīsies ASV un Baltijas fonda pieņemšanā. Šeit paredzēta arī radiointervija un V.Vīķes-Freibergas uzruna Beikera institūtā, kā arī uzruna par ārpolitiskajiem un uzņēmējdarbības jautājumiem organizāciju “Greater Houston partnership” un “West Point Society” aktīvistiem. Prezidente tiksies arī ar Hjūstonas mēru Lī Braunu un Pasaules lietu padomes locekļiem.

8. februārī Latvijas Valsts prezidente ieradīsies Soltleiksitijā, lai piedalītos Olimpisko spēļu atklāšanā. Pirms atklāšanas ceremonijas V.Vīķe-Freiberga piedalīsies Jūtas štata gubernatora Maika Līvita rīkotā pieņemšanā par godu dažādu valstu līderiem Jūtas Kapitolija ēkā. Vizītes noslēgumā V.Vīķe–Freiberga pagūs noskatīties Latvijas hokejistu spēles ar Austrijas un Slovākijas komandām. 12. februārī prezidente atgriezīsies Rīgā.

 

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!