• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem "Noteikumos par iedzīvotāju gada ienākuma deklarāciju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2002., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58232

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunu kārtību, šķērsojot muitas robežu

Vēl šajā numurā

29.01.2002., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem “Noteikumos par iedzīvotāju gada ienākuma deklarāciju”

Valsts ieņēmumu dienests (VID) informē, ka 2001.gada 29.decembrī stājās spēkā Ministru kabineta 2001.gada 27.decembra noteikumi Nr.554 “Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 19.decembra noteikumos Nr.460 “Noteikumi par iedzīvotāju gada ienākumu deklarāciju”” (turpmāk — Grozījumi), kas izdoti saskaņā ar likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 38.panta otro daļu.

Minētie grozījumi izsaka pamatdeklarācijas (D) veidlapu jaunā redakcijā (veidlapā tiek sniegta pamatinformācija par deklarētāju un viņa ienākumiem); izsaka D1 pielikuma veidlapu jaunā redakcijā (veidlapā tiek deklarēti taksācijas gadā Latvijas Republikā gūtie ienākumi); papildina D3 pielikuma veidlapu ar jaunu rindu (veidlapā tiek deklarēti ienākumi no saimnieciskās darbības); apstiprina jaunu D4 pielikumu (veidlapā tiek deklarēti attaisnotie izdevumi par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem).

Jaunās veidlapas ir izmantojamas, sastādot 2001.gada ienākumu deklarāciju. Veidlapu iesniegšanas kārtība nav mainījusies. Papildus informējam, ka ar Grozījumu tekstu un spēkā esošajām veidlapām iespējams iepazīties interneta portālā (www.likumi.lv.), kā arī VID mājaslapā (www.vid.gov.lv). Deklarācijas veidlapu ar pielikumiem iespējams pašiem izdrukāt no VID mājaslapas vai arī saņemt Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajās iestādēs.

Atgādinām, ka gada ienākumu deklarācija līdz 2002.gada 1.aprīlim obligāti ir jāiesniedz savas dzīvesvietas Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē:

1) saimnieciskās darbības veicējiem;

2) iekšzemes nodokļu maksātājiem, kas 2001.gadā saņēmuši Latvijas Republikā ienākumus, no kuriem izmaksas vietā nav ieturēts nodoklis;

3) Latvijas iedzīvotājiem, kas 2001.gadā ir guvuši ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamus ienākumus, piemēram, ienākumus no personiskās mantas pārdošanas, kuri kopā pārsniedz 1008 latus. Ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamo ienākumu deklarēšana nerada nodokļu saistības;

4) Latvijas Republikas rezidentiem, kas 2001.gadā guvuši ienākumus ārvalstīs;

5) atsevišķos likumā noteiktos gadījumos arī ārvalstu nodokļu maksātājiem jeb nerezidentiem.

Gada ienākumu deklarāciju var iesniegt tad, ja iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājam vai viņa ģimenes locekļiem 2001.gadā ir bijuši izdevumi par izglītību un ārstniecības pakalpojumiem. Proti, ir iespējams atgūt daļu mācību maksas par augstākās izglītības vai specialitātes iegūšanu valsts akreditētās Latvijas mācību iestādēs vai specialitātēs, kā arī daļu maksas par medicīnas pakalpojumiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!