• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 28. janvārī, Ministru kabineta Komitejas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2002., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58235

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot Latvijas vēstnieku Armēnijā

Vēl šajā numurā

29.01.2002., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 28. janvārī, Ministru kabineta Komitejas sēdē

Akceptēts labklājības ministra Andreja Požarnova iesniegtais “Pasākumu plāna koncepcijas dzimumu līdztiesības ieviešanai 2002.gadam” projekts. Plāna mērķis ir sākt dzimumu līdztiesības jautājumu efektīvu, integrētu un koordinētu risināšanu, tas ir, iezīmēt valsts institūciju darbības virzienus un uzdevumus šo jautājumu risināšanai.

Akceptēts noteikumu projekts “Informācijas sistēmās esošo dokumentēto datu un elektronisko dokumentu arhivēšanas noteikumi”, kurš noteiks vispārējo kārtību, kādā arhivējami ne tikai elektroniskie dokumenti, bet arī informācijas sistēmās un reģistros esošie dati. Jau tagad Latvijā ir izveidoti valsts nozīmes reģistri, kuros iekļautos datus valsts un pašvaldību iestādes vienlaikus arhivē gan elektroniskā formā iestādes vajadzībām, gan papīra izdruku veidā nodošanai valsts glabāšanā, kas rada lielus finansiālus zaudējumus valstij. Savukārt, izveidojot citas informācijas sistēmas vai reģistrus, arhivēšanas prasības netiek ņemtas vērā, radot vērā ņemamus informācijas zudumus.

Akceptēts noteikumu projekts “Kārtība, kādā sagatavojami un iesniedzami dokumenti administratīvi teritoriālā iedalījuma jautājumu izlemšanai un apdzīvoto vietu statusa noteikšanai”, kuri noteiks kārtību, kādā sagatavojami un iesniedzami dokumenti administratīvi teritoriālā iedalījuma jautājumu izlemšanai un apdzīvoto vietu statusa noteikšanai.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījumi likumā “Par tiesu varu””.

Akceptēts noteikumu projekts “Par bērna uzturēšanos kopā ar notiesāto vai apcietināto māti ieslodzījuma vietā”, kuri noteiks kārtību, kādā bērns uzturas kopā ar notiesāto vai apcietināto māti ieslodzījuma vietā, kā arī šī bērna uztura, apģērba un aprīkojuma normas. Pēc apcietinātās mātes lūguma bērns līdz divu gadu vecumam var uzturēties kopā ar māti ieslodzījuma vietas mātes un bērnu nodaļā pilnā valsts apgādībā. Par bērna atrašanās vietu procesa virzītājs paziņo bāriņtiesai (pagasttiesai) pēc mātes iepriekšējās dzīvesvietas. Pēc notiesātās mātes lūguma ar bāriņtiesas (pagasttiesas) piekrišanu bērns līdz divu gadu vecumam var uzturēties kopā ar māti ieslodzījuma vietā pilnā valsts apgādībā. Bērnam sasniedzot divu gadu vecumu, kā arī gadījumos, ja bērna atrašanās ieslodzījuma vietās nenodrošina viņa tiesību un interešu prioritāti, bāriņtiesa (pagasttiesa) nodibina bērnam aizbildnību vai ievieto viņu vispārējā bāreņu un bez vecāku gādības palikušo bērnu aprūpes un audzināšanas iestādē.

Akceptēts noteikumu projekts “Kārtība, kādā Valsts robežsardze veic Latvijas Republikas jūras robežas apsardzību, izmantojot Nacionālo bruņoto spēku peldlīdzekļus, gaisa kuģus un tehniskos līdzekļus”.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījums Obligātā militārā dienesta likumā”. Obligātā militārā dienesta likuma 3.panta trešās daļas 1.apakšpunktā paredzēts, ka rezervē netiek ieskaitītas “iesaukuma vecuma personas, kuras atvaļinātas no Zemessardzes ierindas dienesta”. Sagatavotie grozījumi paredz izslēgt normu, kas attiecas uz ierindas dienesta zemessargiem, jo tā neatbilst pašreizējiem Nacionālo bruņoto spēku un mobilizācijas rezervju komplektēšanas principiem

Akceptēts rīkojuma projekts “Par 1998.gada 25.jūnija Orhūsas konvenciju par pieeju informācijai, sabiedrības dalību lēmumu pieņemšanā un iespēju griezties tiesu iestādēs saistībā ar vides jautājumiem”, kas paredz akceptēt minēto Konvenciju un to nosūtīt apstiprināšanai Saeimā. Konvencijas prasību ieviešana nodrošinās sabiedrībai kopumā un katram iedzīvotājam pieeju vides informācijai, regulāru vides informācijas atjaunošanu un izplatīšanu, sabiedrības līdzdalību ar vidi saistītu lēmumu pieņemšanā, sabiedrības līdzdalību vides politikas un ar vidi saistīto tiesību aktu izstrādē un īstenošanā, kā arī pieeju tiesu varai vides jautājumos.

Akceptēts noteikumu projekts “Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu klasifikācijas, marķēšanas un iepakošanas kārtība”, kuri noteiks vienotu ķīmisko vielu un ķīmisko produktu klasificēšanas kārtību atkarībā no minēto vielu un produktu bīstamajām īpašībām un pakāpes, kādā šīs īpašības tiem piemīt, kā arī nosaka ķīmisko vielu un ķīmisko produktu marķēšanas un iepakošanas kārtību.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par prasībām nodarbināto drošībai un veselības aizsardzībai darba vietās”.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījums Ministru kabineta 2001.gada 8.maija noteikumos Nr.189 “Dabas aizsardzības noteikumi meža apsaimniekošanā””, projekts precizē un papildina Ministru kabineta 2001.gada 8.maija noteikumu Nr.189 “Dabas aizsardzības noteikumi meža apsaimniekošanā” noslēguma jautājumus par īpaši aizsargājamo meža iecirkņu turpmāko statusu, kā arī paredz procedūru, kādā veidā izvērtējami īpaši aizsargājamie meža iecirkņi. Grozījums izstrādāts, pamatojoties uz meža īpašnieku un tiesisko valdītāju iebildumiem par nepilnībām minētajos noteikumos.

Akceptēts noteikumu projekts “Pamatizglītības un vidējās izglītības iestāžu vadītāju atestācijas kārtība”, kuri noteiks valsts vai pašvaldību dibināto pamatizglītības un vidējās izglītības iestāžu vadītāju atestācijas kārtību. Atestācijā tiek novērtēta pamatizglītības vai vidējās izglītības iestādes vadītāja profesionālā kvalifikācija, atestējamā direktora atbilstība amatam un noteikta profesionālās kvalifikācijas kategorija. Atestācijas galvenie uzdevumi ir: analizēt un izvērtēt direktoru profesionālo sagatavotību un praktisko skolvadības darbu; ņemot vērā Latvijas pamatizglītības vai vidējās izglītības iestāžu attīstības perspektīvas, izstrādāt prasības un ieteikumus direktoru praktiskās profesionālās sagatavotības pilnveidei; ieviest valstī vienotu direktoru materiālās stimulēšanas sistēmu atbilstoši noteiktajai profesionālās kvalifikācijas kategorijai.

 

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!