• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par arhitektūru un tās plānošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2002., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58254

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Astras un Kalpaka pieminekļiem

Vēl šajā numurā

29.01.2002., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par arhitektūru un tās plānošanu

Latvijas Arhitektu savienības priekšsēdētājs Juris Poga:

Cerīgais dialogs, kas notika visu vasaru starp Rīgas domi un Arhitektu savienību, septembrī pārtrūka. Dialogs iesākās ar Gundara Bojāra iniciatīvu, ka vajadzētu reorganizēt pilsētas attīstību veidojošās struktūras. Tur piedalījāmies ne tikai mēs, arī būvinženieri, Būvnieku asociācija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Kopīgi tika izstrādāts modelis, taču kopš septembra no domes puses ir klusums. Nav skaidrs – kāpēc.

Plānošanas jomā Rīga ir pēdējā vietā Latvijā. Valmiera, piemēram, gatavojas izsludināt konkursu par Valmieras centra apbūves attīstības priekšlikumiem. Pilsētnieki atzinuši, ka pilsētas centrs, ko Otrā pasaules kara laikā iznīcināja, joprojām ir tukšs. Stāv vientuļa Sīmaņa baznīca un dažas silikātķieģeļu mājas. Iepriekšējā sasaukuma valdība to iesāka, un nākamā – turpina.

Rīgā nav atsevišķota vara. Valdība nomainās, un atkal jāsāk mācīt no jauna. Kāpēc tas ir vajadzīgs? Lielākais ļaunums ir tas, ka nav sakārtota plānošana un pilsētai nav savu interešu. Nāk kāds ar smuku projektu, nekādu domu par konkrēto vietu pilsētai nav, un viņa tā kā tāda… vieglprātīga jaunkundze – kas pirmais nāks, tam atdosies.

 

“DIENA”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!