• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par prognozējamo nodarbinātību valstī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.2002., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58296

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gados visvecākais un Vācijā visilgāk strādājušais Latvijas sūtnis

Vēl šajā numurā

30.01.2002., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par prognozējamo nodarbinātību valstī

Nodarbinātības valsts dienesta (NVD) speciālisti uzskata, ka 2002.gadā būtiskas izmaiņas bezdarba līmenī nav gaidāmas. Gada vidējais bezdarba līmenis tiek prognozēts 7,7% — 7,8%, jo situācija darba tirgū stabilizējas. Pēc darba devēju aptauju rezultātiem var secināt, ka gada laikā sadalījumā pa ceturkšņiem būs vērojamas bezdarba līmeņa izmaiņas, tas samazināsies 2.ceturkšņa beigās un 3.ceturkšņa sākumā, jo darba devēji NVD filiālēs reģistrēs (pieteiks) brīvās darba vietas lauksaimniecībā, ceļu būvē un remontā, celtniecībā, kūdras ieguvē u. c., bet pieaugs 3.ceturkšņa beigās un 4.ceturkšņa sākumā, jo NVD filiālēs reģistrēsies darba meklētāji pēc darba līguma termiņa izbeigšanās, kā arī personas, kuras vēlēsies saņemt pašvaldībās sociālo palīdzību.

Visaugstākais bezdarba līmenis tiek prognozēts Latgales reģionā – virs 20%, viszemākais – Rīgā 3,6%.

Gulbenes, Tukuma, Jūrmalas rajonā bezdarba līmenis pieaugs, jo tiek prognozēta valsts iestāžu reorganizācija (reģionālo iestāžu veidošanās), kā rezultātā tiks samazināts darbinieku skaits, samazināsies darbinieku skaits mazajos tirdzniecības un kokapstrādes uzņēmumos, valstī salīdzinoši maz tiek veidotas jaunās darba vietas, NVD filiālēs reģistrēsies tie darba meklētāji, kuri ilgāku laiku nav strādājuši, bet vēlēsies saņemt pašvaldībās sociālo palīdzību.

Ventspils rajona, Rēzeknes rajona, Saldus un Valkas rajona NVD filiāles, pamatojoties uz darba devēju aptaujām, prognozē, ka bezdarba līmenis 2002.gadā nedaudz samazināsies, jo veidosies jaunas darba vietas mazos un vidējos uzņēmumos. Lauksaimniecībā nodarbināto cilvēku skaits varētu palielināties sakarā ar “Sapard” projekta īstenošanu.

 

Lorija Lietaviete, NVD sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!