• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu likumsargu uzraudzi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2002., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58341

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par transportlīdzekļiem Valsts policijā

Vēl šajā numurā

31.01.2002., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mūsu likumsargu uzraudzi

Otrdien, 29.janvārī, Iekšlietu ministrijas Galvenā inspekcija atzīmēja savas pastāvēšanas desmit gadus.

Par priekšzīmīgu dienestu, centību un augstiem darba rezultātiem un sakarā ar Iekšlietu ministrijas Galvenās inspekcijas 10.gadadienu iekšlietu ministrs Mareks Segliņš Iekšlietu ministrijā apbalvoja vairākus IeM Galvenās inspekcijas un ministrijas pakļautības un pārraudzības dienestu personālsastāva inspekciju darbiniekus.

Četriem darbiniekiem piešķirta kārtējā dienesta pakāpe pirms termiņa, divi darbinieki apbalvoti ar Iekšlietu ministrijas goda rakstu, trīs darbinieki apbalvoti ar krūšu nozīmi “Par cītību policijā” un pieciem darbiniekiem izteikta pateicība.

Apbalvoto vidū ir IeM Galvenās inspekcijas, Valsts policijas personālsastāva inspekcijas, Rīgas Galvenās policijas pārvaldes personālsastāva inspekcijas, Rīgas rajona policijas pārvaldes personālsastāva inspekcijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta personālsastāva inspekcijas, Drošības policijas personālsastāva inspekcijas, Valsts apsardzes dienesta personālsastāva inspekcijas, Valsts robežsardzes Iekšējā audita dienesta un Sardzes pulka personālsastāva inspekcijas darbinieki.

IeM Galvenā inspekcija tika izveidota 1992.gada 29.janvārī ar IeM pavēli Nr. 39. Galvenā inspekcija ir pakļauta tieši iekšlietu ministram, tajā pašlaik strādā 6 darbinieki.

Iekšlietu ministrijas Galvenā inspekcija veic dienesta pārbaudes par likumības un disciplīnas pārkāpumiem, kā arī ārkārtējiem gadījumiem, kuros iesaistīti IeM iestāžu darbinieki.

IeM Galvenā inspekcija arī izvērtē IeM pakļautībā un pārraudzībā esošajās iestādēs veiktās dienesta pārbaudes, apkopo un analizē informāciju par darbinieku pieļautajiem disciplīnas, likumības un citiem pārkāpumiem, veic pasākumus disciplīnas nostiprināšanai IeM pakļautībā un pārraudzībā esošajās iestādēs, sagatavo attiecīgu pavēļu un rīkojumu projektus, sniedz konkrētus priekšlikumus dienesta pārbaudēs konstatēto trūkumu novēršanai.

Konstatējot iekšlietu iestāžu darbinieku rīcībā noziedzīga nodarījuma pazīmes, Galvenā inspekcija iesniedz dienesta pārbaužu materiālus attiecīgajām izziņas iestādēm tālākai pārbaudei pirmstiesas izmeklēšanas ietvaros vai pievienošanai jau ierosināto krimināllietu materiāliem.

Laikā no 1992.līdz 2002. gadam Galvenā inspekcija veikusi 1315 dienesta pārbaudes, izskatīti 836 privātpersonu un iekšlietu iestāžu darbinieku iesniegumi un sūdzības. Dienesta pārbaužu rezultātā sodīti vairāk nekā 1000 IeM centrālā aparāta, ministrijas pakļautībā un pārraudzībā esošo iestāžu darbinieku.

 

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!