• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Latvijas gāzes" tarifiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2002., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58354

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pārbaudi Aizsardzības ministrijas īpašuma fondā

Vēl šajā numurā

31.01.2002., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Latvijas gāzes” tarifiem

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padome vakar, 30.janvārī, tikās ar akciju sabiedrību „Latvenergo”, „Rīgas siltums” un „Liepājas siltums” pārstāvjiem. Tikšanās tika rīkota, lai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padome pirms lēmuma pieņemšanas uzzinātu lielāko dabasgāzes patērētāju viedokli par akciju sabiedrības „Latvijas gāze” iesniegto gāzes tarifu projektu.

Tikšanās laikā akciju sabiedrību „Latvenergo”, „Rīgas siltums” un „Liepājas siltums” pārstāvji uzsvēra, ka, viņu uzskatā, galvenā problēma pašreiz ir neatbilstoša tarifu diference starp lielajiem un mazajiem gāzes patērētājiem, tādēļ centralizēta siltuma ražošana pakāpeniski kļūst nerentabla. Šo problēmu neatrisina arī „Latvijas gāzes” iesniegtais tarifu projekts.

Tāpat šo akciju sabiedrību pārstāvji aicināja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju sekmēt konkurenci gāzes tirgū, kā arī pārskatīt gāzes tarifu aprēķināšanas metodiku un sekmēt gāzes apgādes tehnoloģisko posmu atsaistīšanas principu — atsevišķu tarifu noteikšanu gāzes uzglabāšanai, pārvadei un sadalei. Tas ir viens no priekšnoteikumiem tālākai gāzes tirgus liberalizācijai, kas nākotnē ļautu lielākajiem gāzes patērētājiem pašiem izvēlēties, kur lētāk nopirkt gāzi. Līdz ar to samazinātos izdevumi par kurināmo siltuma un elektroenerģijas ražošanai un ieguvēji būtu siltuma un elektroenerģijas patērētāji.

 

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!