• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bankrotējušo Argentīnu un plaukstošo Latviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2002., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58380

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dzīves līmeni Baltijas valstīs

Vēl šajā numurā

01.02.2002., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bankrotējušo Argentīnu un plaukstošo Latviju

Saeimas deputāts Valdis Birkavs:

Daudzi uzskata, ka Argentīna kā bankrotējusi valsts tiks starptautiski izolēta... Valsts nevar bankrotēt, jo bankrota gadījumā atlaiž darbiniekus. Valsts savu tautu nevar atlaist un tieši tāpēc arī valsts netiks starptautiski izolēta. Tā pie noteiktiem nosacījumiem saņems palīdzību. Argentīnai nāksies realizēt smagas ekonomiskās reformas, kuras tauta nepieņem. Galvenais: izkļūt no finansiālās krīzes. Jāatsakās no populisma. Prezidents Dualde gan jau pasteidzies paziņot, ka viņš veidos komisiju valdības sadarbībai ar lauksaimniekiem un uzņēmējiem, lai ierobežotu importu, attīstītu vietējo ražošanu uz robežo slēgšanas rēķina. Bet tas ir tieši tas, ko šobrīd nedrīkst darīt. Skan brīdinājumi no citām valstīm. Dieva dēļ, saglabājiet brīvo tirgu, nesāciet pašizolēties! Jā, tas ir smagi, bet citas izejas nav. Globālā ekonomika nepieļaus, ka no aprites izkritīs tāds svarīgs posms kā Argentīna, visi ir ieinteresēti, lai Argentīna pēc iespējas ātrāk nostātos uz kājām.

Šādiem piemēriem kā Argentīnas gadījums jāseko ļoti uzmanīgi. Reiz kāds Eiropas institūcijas atbildīgs cilvēks man sacīja: “Jebkura krīze Latvijas ekonomikā Eiropas Savienībai nav problēma – tā vienmēr var tikt ātri atrisināta. Respektīvi, Latvijas iekļaušanās Eiropas Savienībā garantē jebkuru ekonomisko grūtību pārvarēšanu.”

 

“LAUKU AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!