• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par galveno izaicinājumu un reālo termiņu Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2002., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58381

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lauku ekonomikas dažādošanu

Vēl šajā numurā

01.02.2002., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par galveno izaicinājumu un reālo termiņu Eiropas Savienībā

Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā vadītājs Endrū Rasbašs:

Vispirms man jāatzīst, ka Latvija iestāšanās sarunās ir bijusi neparasti veiksmīga. Divdesmit trīs sarunu sadaļu aizvēršana ir ārkārtīgi labs sniegums, kas rāda, ka jums ir bijusi veiksmīga pirmsiestāšanās stratēģija. Gan Latvija, gan pārējās kandidātvalstis patlaban pietuvojušās sarežģītam sadaļām – mums ir jārunā par budžetu, par lauksaimniecību un strukturālajiem fondiem. Sarunas nākamajos mēnešos būs ļoti smagas.

Galvenais izaicinājums Latvijai – būt gatavai faktiski kļūt par ES dalībvalsti, kad sarunas būs pabeigtas. ES valstu vadītāji Lākenē nolēma, ka 10 kandidātvalstis, starp tām arī Latvija, varētu kļūt par ES dalībvalstīm 2004. gadā pirms ES parlamenta vēlēšanām. Tas ir ļoti drīz. Kad Latvija kļūs par ES dalībvalsti, tai būs lielas priekšrocības: diezgan labi zināmas ir finansu priekšrocības, vēl arī politiskās priekšrocības, ko dod dalība lielākā savienībā. Taču būs jāuzņemas arī atbildība, jo sevišķi – pienākums izpildīt ES likumus un noteikumus. Latvijas varas iestādēm būs jāievieš 60 – 80 tūkstošu lappušu tiesiskie akti. Tas ir grūts uzdevums, turklāt ar tā izpildi jābūt apmierinātiem ne tikai pašiem, bet arī pārējām dalībvalstīm.

Gada beigas ir reāls termiņš sarunu pabeigšanai ar Lākenē nosauktajām desmit valstīm. Mēs tā esam iecerējuši un strādājam, lai šie plāni piepildītos.

 

“DIENA”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!