• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārvalstu investīciju miljardu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2002., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58383

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bagātības nabadzību

Vēl šajā numurā

01.02.2002., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārvalstu investīciju miljardu

2001. gadā kopējā ārvalstu tiešo investīciju pamatkapitālā bilance pārsniedza 1 miljardu Ls, liecina SIA “Lursoft” pēc LR Uzņēmumu reģistra datiem apkopotā informācija.

LR Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra vietniece Laima Saltuma atzīst, ka kopumā ārvalstu investīcijas veido 23,8% no Latvijā reģistrēto uzņēmumu statūtkapitāla, kas pērn sasniedza 4,33 miljardus Ls. 2001. gadā kopējā ārvalstu tiešo investīciju pamatkapitālā bilance (no kopumā Latvijā ieplūdušajām, atņemot izņemtās investīcijas) ir 159,8 milj. Ls, kas ir gandrīz 2 reizes vairāk nekā 2000. gadā. Ārvalstu investīciju pieplūde pamatā notikusi no ekonomiski attīstītajām valstīm, Igaunijas, Krievijas. Vislielākais tiešo akumulēto investīciju pieaugums ir fiksēts no Zviedrijas, ievērojams ieguldījumu pieaugums ir arī no Norvēģijā, ASV, Vācijā reģistrētajiem uzņēmumiem. L. Saltuma norāda: pirms pāris gadiem tikai Dānijā reģistrēto kompāniju ieguldījumu bilance Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālā pārsniedza 100 milj. Ls, bet pašlaik šo robežu ir pārkāpuši ASV un arī Zviedrijas un teju teju to pārkāps arī Vācijas ieguldītāji.

Pērn ASV ir apsteigušas pēdējo septiņu gadu ārvalstu investīciju līderi Latvijā Dāniju un kļuvušas par tiešo ārvalstu investīciju uzņēmumu statūtkapitālos līderi Latvijā. Pērn arī pieaudzis – līdz 149 – to ārvalstu ieguldītāju skaits, kuri Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālā ieguldījuši vairāk par 1 milj. Ls.

 

“DIENAS BIZNESS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!