• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizputnieku rosību un sētnieku deficītu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2002., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58388

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aktiera braukšanu pareizā virzienā

Vēl šajā numurā

01.02.2002., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizputnieku rosību un sētnieku deficītu

Aizputes domes priekšsēdētājs Pēteris Hanka:

Akciju sabiedrība “Kurzemes atslēga 1” dod darbu ap trīssimt cilvēkiem. Ražo durvju slēdzenes, mēbeļu furnitūru, logu aizvērtņus. Uzņēmumu vada divi kārtīgi vīri – Valdis Biķis un Jānis Daizis. SIA “Aizputes ceļinieks” savukārt ir lielākais nodokļu maksātājs pilsētai un viens no lielākajiem ceļu būvētājiem Kurzemē. SIA “Pēteris”, ko vada Pēteris Frīdenbergs, nodarbojas ar meža izstrādi un mēbeļu ražošanu no melnalkšņa. Pie tam ieviesuši bezatkritumu tehnoloģiju – paši zāģē mežā, paši izstrādā un mēbeles ražo, skaidas katlumājā nokurina. SIA “Divaldi”, ko pārrauga Aleksejs Zaicevs, arī pārstrādā koku – bērzu, sadarbojas ar ārzemniekiem. Nesen atvēra nelielu mūsu un zviedru kopuzņēmumu “Contrade”, kas ražo koka rotaļvilcieniņus bērniem. Spilgtās krāsās tie ārzemniekiem ļoti patīk, bet, kopā ar sliedēm un citām mantām sakomplektēti, maksājot tik dārgi, ka Latvijā šī prece nemaz nenonāk.

Un tie ir tikai daži uzņēmumi, kurus esmu nosaucis. Pilsētas lielākais prieks un lepnums, ka cilvēki strādā, ka pārtikuši dzīvo. Tiesa gan, ir mums ap 500 bezdarbnieku. Taču visiem darba nebūs nekad, ja jau pašlaik ir iestādes, ir uzņēmumi, kuri nevar lāga sētnieku vai apkopēju dabūt.

 

“LAUKU AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!