• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par administratīvi teritoriālajām kolīzijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2002., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58389

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aizputnieku rosību un sētnieku deficītu

Vēl šajā numurā

01.02.2002., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par administratīvi teritoriālajām kolīzijām

Siguldas pagasta padomes priekšsēdētājs Jānis Zilvers:

Pagasts visu laiku būs un paliks arī pēc reformas, bet mainīsies administratīvā sistēma un vēlēšanu sistēma. Mūsuprāt, nevajag atdot Siguldas pagastu Siguldas pilsētai par lauku teritoriju un nepietiek, ja šo teritoriju paplašina, pieliekot vēl klāt daļu no Allažiem un Inčukalna. Tādā kombinācijā iedzīvotāju skaits būtu tik tikko 17 tūkstoši. Ne naudas plūsmas, ne teritoriālais izvietojums tur nekādu attīstību nesekmēs. Pēc pašreizējās 102 novadu teorijas, mums blakus būtu liels Cēsu novads ar 40 tūkstošiem iedzīvotāju, bet pa vidu neloģiska “desa” – Līgatnes novads ar centru Lejaslīgatnē, kas gan ir pilsēta, bet ar 1,4 tūkstošiem iedzīvotāju. Ja tiem klāt nāk More, Zaube un Nītaure, kopā viņiem būtu aptuveni 7 tūkstoši cilvēku.

Manuprāt, nedrīkst salikt kopā trīs spēcīgus centra pagastus un nomales atstāt nezin kam. Kaut ko sev pievienot un kļūt par novadu centriem grib arī Mālpils un Krimulda. Mālpilij nav 5000 iedzīvotāju, tāpēc Mālpils ir piezīmējusi sev daļu no Allažiem, bet Allaži grib pievienoties kādam novadam kopumā, nevis pa daļām. Turklāt tur dalījums izdomāts diezgan neloģisks,– skola paliek vienā pusē un baznīca otrā. Krimuldai kā centram tā kā derētu daļa no Sējas pagasta un Murjāņi, bet viņi grib arī Lēdurgas pagastu, kas savukārt ļoti labprāt pievienotos Siguldas novadam. Lēdurdziešiem ceļš caur Inciemu uz Siguldu ir daudz vairāk iestaigāts nekā ceļš uz tagadējo rajona centru Limbažiem. Ja par viņu centru uztaisa Krimuldas Raganu, tad attālums ir tāds pats kā līdz Siguldai, un viņi, protams, grib Siguldu kā lielāku pilsētu.

 

“RĪGAS BALSS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!