• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienādām iespējām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2002., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58402

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas noteiktie valūtas un zelta kursi šajā nedēļā (28.01.2002. - 03.02.2002.)

Vēl šajā numurā

01.02.2002., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienādām iespējām

Vakar, 31.janvārī, notika kārtējā Invalīdu lietu nacionālās padomes (ILNP) sēde, kurā dalībnieki tika iepazīstināti ar ziņojumu par koncepcijas “Vienādas iespējas visiem” īstenošanas gaitu.

Apkopotā informācija liecina, ka ir veikts nopietns darbs likumdošanas pilnveidošanā, taču to īstenošana saskaras ar nopietnām grūtībām, galvenokārt finansu resursu, vietējā līmeņa pakalpojumu attīstības un speciālistu starpsektoru sadarbības trūkuma dēļ.

Valsts garantē noteikta pakalpojumu loka saņemšanu personām noteiktās dzīves situācijās, taču to saņemšanas iespējas ne vienmēr ir savlaicīgas un to apjoms pietiekams. Personas darbspēju atgūšana un dzīves kvalitāte lielā mērā ir atkarīga no personas pašas motivācijas un individuāli pieejamajiem resursiem.

Vienlīdzīgu iespēju nodrošināšanā ietilpst tāds atbalsts invalīdiem, lai viņi spētu uzņemties pilnu atbildību kā ikviens sabiedrības loceklis. Bieži tam nav gatavi ne invalīdi, ne arī apkārtējā sabiedrība.

Ziņojums tapis, apkopojot saņemto informāciju no 277 Latvijas pašvaldībām. Vasarā Labklājības ministrija uz visām Latvijas pašvaldībām nosūtīja anketas ar dažādiem jautājumiem, lai izvērtētu reālo situāciju valstī un lai redzētu, kas mainījies kopš koncepcijas pieņemšanas.

ILNP dalībnieki iepazīsies ar ziņojumu, sniegs savus komentārus un papildinājumus par sev zināmiem faktiem un iesniegs tos Labklājības ministrijai. Ministrija ziņojuma galīgo variantu ar apkopoto informāciju iesniegs izskatīšanai Ministru kabinetam.

Sēdes dalībnieki arī vienojās, ka ar ziņojumu jāiepazīstina Latvijas Pašvaldību savienība. Ar ziņojumu paredzēts iepazīstināt arī plašāku sabiedrību, jo viens no būtiskākajiem aspektiem, kas varētu krasi mainīt invalīdu dzīves kvalitāti, ir tieši sabiedrības attieksmes maiņa un ieinteresētība pašreizējās situācijas uzlabošanā.

 

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!