• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pirmo SAPARD piedāvājuma bezdelīgu Kurzemē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2002., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58403

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts atbalstu

Vēl šajā numurā

01.02.2002., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pirmo SAPARD piedāvājuma bezdelīgu Kurzemē

SAP2.JPG (16085 bytes)Ar zemkopības ministra Ata Slaktera svētību vakar, 31.janvārī, Zemkopības ministrijā parakstīts pirmais SAPARD atbalsta programmas līgums.

Tas pieder Talsu rajona Rojas pagasta zemnieku saimniecības “Madaras” saimniekam Jurim Kokinam. Šis visai apjomīgais 147 lapu projekts iesniegts pagājušā gada 27.decembrī. Tā sagatavošanā lieti noderējusi Jura Kokina dzīvesbiedres Zintas — diplomētas grāmatvedes — ekonomistes pieredze. Projekts iekļauts apakšprogrammā “Lauku ekonomikas dažādošana, veicinot alternatīvos ienākumu avotus”. SAPARD līdzekļus Juris Kokins piesaistīs lauku tūrisma attīstībai.

Zemnieku saimniecības “Madaras” īpašnieks privatizējis kādreizējās Talsu rajona kolhoza “Rojupe” administrācijas telpas — pavisam 1820 m2. Lai šo platību efektīvi apsaimniekotu, jāsakārto kanalizācija, ventilācija, inženiertīkli, elektroinstalācija, apkure, jāierīko konferenču zāle, baseins, pirts, jāveic arī būvniecības darbi. Tāpēc SAPARD līdzekļi Jurim Kokinam nāk īstajā reizē. Līdz šim izmantotas arī valsts subsīdijas.

Juris Kokins šo projektu paredzējis veikt četros mēnešos. “Madaru” saimnieks jau šogad plāno uzņemt 2,5 tūkstošus tūristu. Viņš veiksmīgi sadarbojas arī ar

SAP1.JPG (18686 bytes) SAP3.JPG (19173 bytes)

Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Ziemeļkurzemes reģionālās pārvaldes priekšniece Juzefa Kļava un Talsu rajona Rojas pagasta zemnieku saimniecības “Madaras” saimnieks Juris Kokins (augšējā attēlā); zemkopības ministrs Atis Slakteris un Rojas pagasta padomes priekšsēdētājs Jānis Žoluds; Juris Kokins un Atis Slakteris (apakšējos attēlos)

Latvijas lauku tūrisma asociāciju “Lauku ceļotājs”, kur Kokinu raksturo kā mērķtiecīgu un gudru saimnieku, kurš vispirms iegūst visu iespējamo informāciju, tad rēķina un analizē un tikai pēc tam dara.

“Man prieks par Kurzemes saimnieka pamatīgumu un uzņēmību,” saka Atis Slakteris, “Prieks par viņa ieguldījumu pagasta attīstībā un arī par darba vietām, ko viņš, īstenojot šo projektu, radīs rojeniekiem. Vēlu, lai pirmajai Kurzemes bezdelīgai būtu daudz sekotāju arī pārējos novados!”

A.Slakteris Zemkopības ministrijas vārdā dāvāja Jurim Kokinam sudraba karotīti, atgādinot, ka karotīte mums jau kļuvusi par kvalitatīvas produkcijas simbolu.

 

Dzintra Mozule — speciāli “Latvijas Vēstnesim”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!