• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Eiropas Komisijas finansu memorandiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2002., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58414

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Eiropas Komisijas sadarbību un atbalstu

Vēl šajā numurā

01.02.2002., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Eiropas Komisijas finansu memorandiem

Latvijas nacionālā atbildīgā amatpersona, Finansu ministrijas valsts sekretāra vietniece Ingūna Sudraba ceturtdien, 31.janvārī, parakstījusi divus finansu memorandus par līdzekļu saņemšanu no Eiropas Savienības (ES) pirmsstrukturālā fonda ISPA par kopējo summu 55,266 miljoni eiro (aptuveni 31 miljons latu). No ES puses memorandus parakstīs Eiropas Komisijas reģionālās politikas komisārs Mišels Barnjē.

Viens projekts, kas tiks daļēji finansēts no ES pirmsstrukturālā fonda ISPA līdzekļiem, ir “Via Baltica” autoceļa uzlabojumi posmā Rīga — Ādaži, atjaunojamā ceļa posma garums ir 6,3 kilometri. Paredzamais ISPA finansējums šim projektam — 10,65 miljoni eiro (aptuveni 6 miljoni latu). Ceļa posma uzlabošanas gaitā paredzēta esošā ceļa paplašināšana, divu gaisa tiltu atjaunošana, jauna ceļa seguma uzklāšana, vairāku krustojumu, autobusu pieturu, gājēju tiltu, esošo ceļa komunikāciju atjaunošana.

Otrs projekts, kam paredzēts ISPA līdzfinansējums, ir ūdenssaimniecības attīstība Austrumlatvijas upju baseinos. Paredzamie ES līdzekļi šim projektam — 44,616 miljoni eiro (aptuveni 25 miljoni latu). Projekta mērķis — uzlabot ūdens pakalpojumus 18 pašvaldībās, kas atrodas Latvijas austrumu daļas trīs lielāko upju (Daugava, Gauja un Salaca) sateces zonās, lai panāktu atbilstību ūdens kvalitātes un dabas aizsardzības prasībām. Paredzēta 12 jaunu dzeramā ūdens attīrīšanas iekārtu celtniecība, esošo iekārtu rekonstrukcija, ūdens rezervuāru atjaunošana un citi pasākumi. ISPA finansējuma galasaņēmēji būs Alūksnes, Cēsu, Cesvaines, Dagdas, Ķekavas, Ķeguma, Lielvārdes, Limbažu, Līvānu, Ogres, Preiļu, Priekuļu, Salacgrīvas, Salaspils, Siguldas, Smiltenes, Valkas un Valmieras pašvaldības.

Eiropas Komisija ir parakstījusi 19 Latvijas projektus par kopējo vērtību 314, 25 miljoni eiro, no tiem ISPA finansējums — nepilni 160 miljoni eiro. Latvijas puse no tiem līdz ar pēdējiem diviem projektiem tādējādi parakstījusi 18 projektus.

Pašlaik no 19 Eiropas Komisijā Latvijai apstiprinātajiem vides un transporta infrastruktūras projektiem ir realizēts viens — pērnā gada nogalē atklātais “Via Baltica” ceļa posms Gauja–Lilaste, kas bija pirmais kandidātvalstīs īstenotais projekts.

 

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!