• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu un Amerikas konsultācijām bruņojuma kontrolē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2002., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58415

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Eiropas Komisijas finansu memorandiem

Vēl šajā numurā

01.02.2002., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu un Amerikas konsultācijām bruņojuma kontrolē

Otrdien, 29.janvārī, Rīgā notika ASV un Baltijas valstu ekspertu konsultācijas par bruņojuma kontroles jautājumiem, tajās piedalījās ASV, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ārlietu un aizsardzības resora pārstāvji. Baltijas valstu konsultācijas ar ASV par drošības politikas jautājumiem ASV un Baltijas partnerības hartas ietvaros notiek regulāri.

Tikšanās laikā pārrunāti konvencionālā jeb vispārējā bruņojuma kontroles jautājumi, pievēršoties arī Līguma par konvencionālajiem spēkiem Eiropā ratifikācijai un citiem aspektiem.

Konsultāciju laikā notika viedokļu apmaiņa arī par tādiem uzticību un stabilitāti veicinošiem pasākumiem kā EDSO Vīnes dokumentā paredzētā inspekciju režīma īstenošana, “Atvērto debesu līguma” (Open Skies Treaty) ratifikācija un jautājums par jaunu valstu pievienošanos, kā arī militārā un bruņojuma situācija reģionā.

Baltijas valstu un ASV pārstāvji vienojās turpināt iesākto tradīciju un arī turpmāk konsultēties par drošības politikas jautājumiem.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!