• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kārtējo terminālu Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2002., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58461

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kredītiem studijām un studējošajiem

Vēl šajā numurā

05.02.2002., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kārtējo terminālu Rīgā

Ārzonā reģistrētās kompānijas “Multitrade Financial Group LLC” Latvijā ar 2000 latu pamatkapitālu nodibinātais uzņēmums “Uksoil” paziņojis par ieceri Krievu salā Rīgas brīvostas teritorijā būvēt pasaulē lielāko minerālmēslojuma rūpnīcu un terminālu aptuveni 500 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Līdzīgi kā ar “Dinaz” grupu saistāmais uzņēmums “Baltic Oil Terminal” bez ekonomiskā pamatojuma sola Rīgas brīvostas teritorijā uzbūvēt pasaulē drošāko naftas produktu pārkraušanas terminālu, arī “Uksoil” sola pasaules mērogā nozīmīgu projektu. Kā paziņojis a/s “Uksoil” valdes priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Nasonovs, plānots, ka jau aprīļa sākumā Rīgas brīvostas teritorijā, Krievu salā, firma varētu sākt būvēt milzīgu minerālmēslojuma rūpnīcu un terminālu. Iecerēts, ka rūpnīcā gadā saražotu 865 tūkstošus tonnu kristāliskā karbamīda, kuru vēlāk caur terminālu eksportētu uz Dienvidameriku un Āziju. Šis projekts, kas esot viens no lielākajiem šāda veida projektiem pasaulē, varētu izmaksāt apmēram 500 miljonus ASV dolāru.

Minerālmēslojuma rūpnīcas un termināla priekšdarbu projektēšanu veikusi firma “Komunālprojekts”. Jau aprīļa sākumā iecerēts sākt sakārtot Krievu salu un pie tās applūdušās teritorijas, lai vēlāk varētu sākt būvniecības darbus, kurus paredzēts veikt divās kārtās un pabeigt 2005. gadā. Celtniecību un projektēšanu veiks Francijas kompānija “Foster Wheeler”, kas arī pirmos piecus gadus pēc rūpnīcas uzcelšanas to pārvaldīs un uzturēs. Kompānija “Foster Wheeler” jau esot realizējusi vairākus līdzīgus projektus visā pasaulē un esot slavena ar veikto darbu kvalitāti, kas atbilstot Eiropas Savienības standartiem.

Rūpnīca iecerēta apmēram 17 līdz 20 hektāru platībā, plānots, ka tās celtniecībā varētu būt nodarbināti apmēram 1300 cilvēku, bet pēc projekta realizēšanas tajā varētu strādāt aptuveni 500 cilvēku.

 

“NEATKARĪGĀ RĪTA AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!