• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 4. februārī, Ministru kabineta Komitejas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2002., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58464

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šovakar, 5.februārī, vizītē ierodas Ukrainas ārlietu ministrs

Vēl šajā numurā

05.02.2002., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 4. februārī, Ministru kabineta Komitejas sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas valsts materiālajās rezervēs esošā saliekamā tilta “SARM” nodošanu lietošanā uz laiku”, kurš paredz: lai nodrošinātu kustību pār Maltas upi Viļānos autoceļā A12 Jēkabpils–Rēzekne–Ludza–Krievijas robeža km 72,54 tilta rekonstrukcijas laikā saskaņā ar likuma “Par Latvijas Republikas valsts materiālajām rezervēm” 14. pantu atļaut valsts uzņēmumam “Materiālās rezerves” noslēgt līgumu par valsts materiālajās rezervēs esošā saliekamā tilta ”SARM” nodošanu lietošanā uz laiku Latvijas – Lietuvas kopuzņēmumam SIA “Viadukts” uz laiku līdz 2002. gada 15. septembrim, pusēm vienojoties par atlīdzības apmēru.

Akceptēts rīkojuma projekts “Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 3.marta rīkojumā Nr.101 “Par Krustpils pils ēku (būvju) nodošanu Jēkabpils rajona padomes īpašumā””.

Akceptēti noteikumu projekti: “Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 6.februāra noteikumos Nr.55 “Teļu labturības prasības””; “Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 6.februāra noteikumos Nr.54 “Cūku labturības prasības”” un “Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 15.septembra noteikumos Nr.348 “Noteikumi par kuģu ienākšanas un iziešanas formalitātēm ostā””, grozījumi nepieciešami, lai Valsts veterinārā dienesta nosaukumu aizstātu ar nosaukumu “Pārtikas un veterinārais dienests”.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījums Ministru kabineta 2001.gada 10.jūlija noteikumos Nr.310 “Kārtība, kādā personas šķērso Latvijas Republikas valsts robežu””, grozījumi veikti, lai organizētām tūristu grupām atvieglotu Latvijas Republikas valsts robežas šķērsošanu, paredzot tiesības šķērsot robežu ārpus kārtas tūristu autobusiem, kurus apkalpo Latvijas Tūrisma attīstības aģentūras datu bāzē reģistrēti tūrisma uzņēmumi vai to ārvalstu partneri un kuru pasažieru saraksts iesniegts robežkontroles punktā 24 stundas pirms robežšķērsošanas.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 6.aprīļa noteikumos Nr.131 “Latvijas Republikas vīzu izsniegšanas kārtība””, kuri nepieciešami, lai samazinātu katrai dienai nepieciešamo summu ārvalstnieka uzturēšanās laikam Latvijā vienreizējās ieceļošanas vīzas saņemšanai un atceltu 10 dienu termiņu minētajai vīzai, tādējādi sekmējot tūrisma attīstību valstī un palielinot valsts ieņēmumus no tūristiem sniegtajiem pakalpojumiem.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 1.aprīļa noteikumos Nr.116 “Kārtība, kādā izplatāmas un izmantojamas kūrorta un tūrisma ceļazīmes, uz kurām pamatojoties izsniedzamas Latvijas Republikas ieceļošanas vīzas””.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par aizsardzību pret jonizējošo starojumu”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības vienošanos par pilnvaroto robežas pārstāvju darbību”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Bibliotēku pārvaldi”, kurš paredz izveidot Kultūras ministrijas pārraudzībā valsts pārvaldes iestādi – Bibliotēku pārvaldi — atbilstoši Bibliotēku likuma 26.panta pirmajai daļai.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījumi Ceļu satiksmes likumā”. Grozījumi nepieciešami, lai precizētu Ceļu satiksmes likuma 6.panta otrajā daļā noteikto deleģējumu, kurā noteikts, ka Ministru kabinets nosaka ceļu kvalitatīvos rādītājus, kā arī lai paredzētu atvieglotu autovadītāju apliecību atzīšanas kārtību Latvijā atbilstoši 1951.gada Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalstu līgumam par to bruņoto spēku statusu (NATO SOFA), kura noteikumus Latvijā piemēro ar 1995.gada Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalstu un valstu, kas piedalās programmā “Partnerattiecības mieram”, līguma par to bruņoto spēku statusu starpniecību (spēkā no 1996.gada 29.februāra), kā arī lai nerastos tiesību normu pretrunas ar Aizsardzības ministrijas sagatavoto likumprojektu “Grozījumi likumā “Ārvalstu bruņoto spēku statuss Latvijas Republikā””.

Akceptēts noteikumu projekts “Enerģijas lietotāju apgādes kārtība un kurināmā pārdošanas kārtība izsludinātas enerģētiskās krīzes laikā”.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 3.septembra noteikumos Nr.344 “Valsts hidrometeoroloģijas pārvaldes nolikums””.

Akceptēts noteikumu projekts “Pārtikas un veterinārā dienesta nolikums”, kurš noteiks, ka Pārtikas un veterinārais dienests ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas organizē un veic normatīvajos aktos noteiktās valsts uzraudzības un kontroles funkcijas.

Akceptēts noteikumu projekts “Pārtikas padomes nolikums”, kas noteiks, ka Pārtikas padome ir koordinējoša un konsultatīva institūcija, kas koordinē pārtikas aprites valsts uzraudzības un kontroles politikas izstrādi.

 

Valsts kancelejas

Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!