• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par stāvokli pagarināto nodokļu atmaksāšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2002., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58477

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.19

Par reklāmu, izkārtņu, sludinājumu un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās Jūrmalas pilsētā

Vēl šajā numurā

05.02.2002., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par stāvokli pagarināto nodokļu atmaksāšanā

Nokavēto nodokļu maksājumu komisija 31.janvārī izskatīja informāciju par nodokļu parādu maksājumu saistību izpildi pēc stāvokļa uz 2001.gada 31.decembri. Kopumā uzņēmumi, kam savulaik piešķirti nokavēto nodokļu maksājumu termiņu pagarinājumi un apstiprināti pagarināto nodokļu maksājumu saistību raksti (atmaksas grafiki), savas saistības izpildījuši gandrīz pilnā apmērā — termiņos nomaksāti 95% maksājumu.

Dažādos nodokļu veidos kā pagarinātie nodokļu maksājumi uzņēmumiem līdz 2002.gada 1.janvārim bija jānomaksā 476,8 tūkstoši latu, no tiem nomaksāti 451,5 tūkstoši latu. Taču vairākos nodokļu veidos reālie maksājumi pat pārsniedz grafiku, tā apgrozījuma nodokļa pagarinātie parāda maksājumi nomaksāti par 116% no grafika, peļņas nodokļa — par 120%, dabas resursu nodokļa — par 100%, maksas par valsts kapitāla izmantošanu — 100%. Nedaudz zem grafika nomaksāti pievienotās vērtības nodokļa pagarinātie parādi — par 98%, sociālā nodokļa — par 99% — un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu — par 88%.

2002.gada 1.janvārī 7 uzņēmumiem ar nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarinājumu bija jāveic maksājumi atbilstoši saistību rakstiem. No tiem saistības pilnībā ir nokārtojuši 5 uzņēmumi (t.sk. 3 uzņēmumi, kuriem 2002. gada 1. janvārī beidzās valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu samaksas termiņa pagarinājums), bet daļēji (izpilde — 88% apmērā) saistības nav nokārtojuši 2 uzņēmumi.

 

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!