• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Pirmā ārlietu ministra Z.A.Meierovica 115.dzimšanas dienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2002., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58543

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

06.02.2002., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:

Pirmā ārlietu ministra Z.A.Meierovica 115.dzimšanas dienā

Vakar, 5.februārī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš piedalījās Latvijas Republikas pirmā ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica 115.dzimšanas dienai veltītajā jubilejas pasākumā Latvijas Kara muzejā.

Pasākuma ietvaros ministrs uzstājās ar uzrunu, kurā vēlreiz atzīmēja Z.A. Meierovica neatsveramo ieguldījumu Latvijas suverēnas un neatkarīgas valsts atzīšanā, kā arī Latvijas diplomātiskā dienesta izveidošanā. Uzsverot Z.A.Meierovica devumu Latvijas atzīšanā “de iure’’, I.Bērziņš norādīja, ka starptautiskā atzīšana bija svarīga ne tikai starpkaru posmā, bet arī cīņā par Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanu pēc padomju okupācijas. Skarot Z.A.Meierovica darbību ārpolitiskajā laukā, ministrs uzsvēra, ka Z.A.Meierovicam īsā laikā izdevās sakārtot attiecības ar Latvijas kaimiņvalstīm, kas bija vēl viens postulāts Latvijas valstiskās neatkarības nodrošināšanai. I.Bērziņš arī apliecināja, ka Z.A.Meierovics ir uzskatāms par daudzu Latvijas diplomātisko tradīciju iedibinātāju un ārpolitiskās domas veidotāju.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!