• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2002., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58573

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darba strīdu likums. Likumprojekts

Vēl šajā numurā

07.02.2002., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām

No šā gada 1.janvāra ir spēkā izmaiņas valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likmēs, ko LR Ministru kabinets ar noteikumiem Nr.489 pieņēma 2001. gada 20.novembrī.

Ja darba ņēmējs ir apdrošināts visos sociālās apdrošināšanas veidos, sociālās apdrošināšanas iemaksu likme saglabājas tāda pati kā līdz šim — 35,09% no obligāto iemaksu objekta. Likmes sadalījums starp darba devēju un darba ņēmēju būs attiecīgi 26,09% un 9%.

Ja darba ņēmējs ir sasniedzis vecumu, kas dod tiesības saņemt valsts vecuma pensiju, vai ir I vai II grupas invalīds, obligāto iemaksu likme būs 28,56% no obligāto iemaksu objekta. Tās sadalījums starp darba devēju un darba ņēmēju būs attiecīgi 21,24% un 7,32%.

Pašnodarbinātajām personām obligāto iemaksu likme būs 32,27% no obligāto iemaksu objekta. Savukārt, ja pašnodarbinātā persona ir sasniegusi vecumu, kad ir tiesības saņemt valsts vecuma pensiju, vai ja ir piešķirta I vai II grupas invaliditāte, tad obligāto iemaksu likme būs 28,47% no obligāto iemaksu objekta.

Pašnodarbinātajām personām, kuras gūst ienākumus no nekustamā īpašuma apsaimniekošanas, nav apdrošinātas slimības un maternitātes gadījumiem, tiks piemērota obligātā iemaksu likme 30,86% no obligāto iemaksu objekta.

Obligāto iemaksu likme 8,52% ir noteikta tiem ārvalstu darba ņēmējiem, kurus strādāt Latvijas teritorijā nosūtījis ārvalstu uzņēmums.

Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kuri ir noslēguši līgumu ar ārvalstu darba devēju un strādā ārvalstu uzņēmuma labā Latvijas teritorijā, obligāto iemaksu likme būs 35% no obligāto iemaksu objekta. Savukārt, ja iekšzemes darba ņēmējs, kuru nodarbina ārvalstu darba devējs, ir sasniedzis vecumu, kad ir tiesības saņemt valsts vecuma pensiju, vai ja ir piešķirta I vai II grupas invaliditāte, obligāto iemaksu likme būs 28,47% no obligāto iemaksu objekta.

Brīvprātīgo iemaksu likme personai, kura brīvprātīgi pievienojusies pensiju apdrošināšanai, būs 27,10% no brīvprātīgo iemaksu objekta.

Savukārt, ja persona brīvprātīgi pievienojusies pensiju apdrošināšanai, invaliditātes apdrošināšanai, maternitātes un slimības apdrošināšanai, brīvprātīgo iemaksu likme būs 33,1% no brīvprātīgo iemaksu objekta.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!