• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu uzskati un mērķi ir līdzīgi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2002., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58639

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas pārstāvjiem Eiropas Savienības konventā

Vēl šajā numurā

08.02.2002., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu uzskati un mērķi ir līdzīgi

Vakar noslēdzās Ukrainas ārlietu ministra oficiālā vizīte Latvijā

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

STRAUME.JPG (21478 bytes)Vakar, 7.februārī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Ukrainas ārlietu ministru Anatoliju Zlenko (attēlā).

Latvijas un Ukrainas augstās amatpersonas pārrunāja abu valstu divpusējās sadarbības dinamiku un ārpolitiskās prioritātes, tostarp integrāciju eiroatlantiskajās struktūrās un attiecības ar Krieviju.

Ukrainas ārlietu ministrs akcentēja Latvijas un Ukrainas veiksmīgo politisko dialogu un aktīvo ekonomisko sadarbību. Arī Saeimas priekšsēdētājs izteica gandarījumu par konstruktīvajām abu valstu attiecībām gan parlamentu, gan valdību līmenī un panākumiem ekonomisko kontaktu veidošanā. Viesis informēja par Ukrainas ekonomiskajiem sasniegumiem pēdējos divos gados, tostarp rūpnieciskās un lauksaimnieciskās ražošanas straujo pieaugumu.

Pārspriežot abu valstu ārpolitiskos mērķus, abas puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Ukrainas pozīcija daudzos jautājumos ir ļoti tuva vai pat sakrīt. A.Zlenko uzsvēra Latvijas sasniegto progresu virzībā uz Eiropas Savienību (ES) un NATO un informēja, ka viena no Ukrainas ārpolitiskajām prioritātēm ir attiecību intensificēšana ar Eiropas Savienību, lai panāktu partnerības un sadarbības līguma aizvietošanu ar asociācijas līgumu. Ukrainas ārlietu ministrs izteica cerību, ka Latvija atbalstīs viņa valsts centienus kļūt par ES asociēto valsti, kā arī dalīsies sarunās ar ES gūtajā pieredzē. A.Zlenko pauda bažas, ka pēc Latvijas un pārējo kandidātvalstu uzņemšanas Eiropas Savienībā Ukraina varētu palikt pelēkajā zonā kopā ar kaimiņvalstīm Krieviju, Baltkrieviju un Moldovu, kuras nevēlas integrēties Eiropas Savienībā. Jautāts par attiecībām ar Krieviju, A.Zlenko pastāstīja, ka tās ir pragmatiskas un lietišķas, kā vienu no panākumiem minot Ukrainas un Krievijas robežas noteikšanu.

Ukrainas ārlietu ministrs informēja arī par martā gaidāmajām Ukrainas parlamenta vēlēšanām, kurās savu līdzdalību jau pieteikušas 22 partijas un 13 politiskie bloki, kā arī 2000 deputātu kandidāti, kā to paredz jauktā vēlēšanu sistēma. A.Zlenko pauda cerību, ka Ukrainas parlamenta vēlēšanas pierādīs pasaulei, ka viņa valstī tiek ievēroti demokrātijas standarti un sabiedrība atbalsta demokratizācijas procesus. Ārlietu ministrs arī uzaicināja mūsu parlamenta pārstāvjus piedalīties Ukrainas parlamenta vēlēšanu starptautiskajā novērošanā.

J.Straume izteica pārliecību, ka Latvijas un Ukrainas sadarbībai ir ļoti labas perspektīvas un Ukrainas ārlietu ministra vizīte piešķirs abu valstu divpusējām attiecībām jaunu akcentu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!