• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Republikas ievedmuitas tarifs (3.daļa). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2002., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58694

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas ievedmuitas tarifs (4.daļa)

Vēl šajā numurā

12.02.2002., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

0404

Iebiezinātas vai

neiebiezinātas piena sūkalas

ar vai bez cukura vai citām

saldinātājvielām; produkti

no dabiskiem piena

komponentiem ar vai bez

cukura vai citām saldinātāj-

vielām, kas citur nav minēti:

0404

10

-iebiezinātas vai

neiebiezinātas piena

sūkalas un modificētās

sūkalas ar vai bez cukura

vai citām saldinātājvielām:

--pulverī, granulās vai

citās cietās formās:

---bez cukura vai citām

saldinātājvielām, ar

olbaltumvielu saturu

(slāpekļa saturu x 6,38):

----ne vairāk kā 15% un

ar tauku saturu:

0404

10

02

0

-----ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

10

04

0

-----vairāk nekā 1,5%,

bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

10

06

0

-----vairāk nekā 27%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

----vairāk nekā 15% un

ar tauku saturu:

0404

10

12

0

-----ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

10

14

0

-----vairāk nekā 1,5%,

bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

10

16

0

-----vairāk nekā 27%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

---pārējās, ar olbaltumvielu

saturu (slāpekļa

saturu x 6,38):

----ne vairāk kā 15% un

ar tauku saturu:

0404

10

26

0

-----ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

10

28

0

-----vairāk nekā 1,5%,

bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

10

32

0

-----vairāk nekā 27%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

----vairāk nekā 15% un

ar tauku saturu:

0404

10

34

0

-----ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

10

36

0

-----vairāk nekā 1,5%,

bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

10

38

0

-----vairāk nekā 27%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

--pārējās:

---bez cukura vai citām

saldinātājvielām, ar

olbaltumvielu saturu

(slāpekļa saturu x 6,38):

----ne vairāk kā 15% un

ar tauku saturu:

0404

10

48

0

-----ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

10

52

0

-----vairāk nekā 1,5%,

bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

10

54

0

-----vairāk nekā 27%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

----vairāk nekā 15% un

ar tauku saturu:

0404

10

56

0

-----ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

10

58

0

-----vairāk nekā 1,5%,

bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

10

62

0

-----vairāk nekā 27%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

---pārējās, ar olbaltumvielu

saturu (slāpekļa

saturu x 6,38):

----ne vairāk kā 15% un

ar tauku saturu:

0404

10

72

0

-----ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

10

74

0

-----vairāk nekā 1,5%,

bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

10

76

0

-----vairāk nekā 27%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

----vairāk nekā 15% un

ar tauku saturu:

0404

10

78

0

-----ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

10

82

0

-----vairāk nekā 1,5%,

bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

10

84

0

-----vairāk nekā 27%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

90

-pārējās:

--bez cukura vai citām

saldinātājvielām, ar tauku

saturu:

0404

90

21

0

---ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

90

23

0

---vairāk nekā 1,5%,

bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

90

29

0

---vairāk nekā 27%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

--pārējās, ar tauku saturu:

0404

90

81

0

---ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

90

83

0

---vairāk nekā 1,5%,

bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0404

90

89

0

---vairāk nekā 27%

-

20

15

10

15

15

15

15

0

14

15

15

0405

Sviests un pārējie piena

tauki; sviesta pastas:

0405

10

-sviests:

--ar tauku saturu ne

vairāk kā 85%:

---dabiskais sviests:

0405

10

11

0

----iesaiņojumā ar neto

masu ne vairāk kā 1 kg

-

55

36

29

36

36

36

36

0

36

36

36

0405

10

19

0

----pārējais

-

55

36

29

36

36

36

36

0

36

36

36

0405

10

30

0

---atjaunots sviests

-

55

36

29

36

36

36

36

0

36

36

36

0405

10

50

0

---sūkalu sviests

-

55

36

29

36

36

36

36

0

36

36

36

0405

10

90

0

--pārējais

-

55

36

29

36

36

36

36

0

36

36

36

0405

20

-sviesta pastas:

-

0405

20

10

0

--ar tauku saturu 39% vai

vairāk, bet mazāk nekā 60%

-

55

36

13,5

36

36

36

36

0

36

36

36

0405

20

30

0

--ar tauku saturu 60% vai

vairāk, bet ne vairāk kā 75%

-

55

36

13,5

36

36

36

36

0

36

36

36

0405

20

90

0

--ar tauku saturu vairāk nekā

75%, bet mazāk nekā 80%

-

55

36

29

36

36

36

36

0

36

36

36

0405

90

-pārējais:

0405

90

10

0

--ar tauku saturu 99,3%

vai vairāk un ar ūdens

saturu ne vairāk kā 0,5%

-

55

36

29

36

36

36

36

0

36

36

36

0405

90

90

0

--pārējie

-

55

36

29

36

36

36

36

0

36

36

36

0406

Sieri un biezpiens:

0406

10

-svaigi (nenogatavināti vai

nesālīti) sieri, ieskaitot sieru

no sūkalām, un biezpiens:

0406

10

20

0

--ar tauku saturu ne vairāk

kā 40%

-

55

36

0*

36

36

36

36

0

30

36

36

ex

0406

10

20

0

--Picu siers, sasaldēts,

sagriezts ne lielākos gabalos

par 1 gramu, konteineros ar

tīro saturu ne lielāku par

5 kg, ar ūdens sastāvu

52% vai vairāk no svara un

ar tauku saturu sausā veidā

38% vai vairāk no svara

-

30

0406

10

80

0

--pārējie

-

55

36

0*

36

36

36

36

0

30

36

36

0406

20

-visu šķirņu rīvējamie sieri

vai pulverveida sieri:

0406

20

10

0

--Glarus siers (Schabziger),

kas pagatavots no vājpiena

ar sasmalcinātu aromātisko

zālīšu piedevu

-

55

36

0*

36

36

36

36

0

30

36

36

0406

20

90

0

--pārējie

-

55

36

0*

36

36

36

36

0

30

36

36

0406

30

-kausēti sieri, izņemot

rīvējamos vai pulverveida

sierus:

0406

30

10

0

--kuru ražošanā izmanto

tikai Emmentaler, Gruyere

un Appenzell sierus un kuros

kā papildingredients var būt

Glarus siers (Schabziger);

iesaiņoti pārdošanai

mazumtirdzniecībā, ar

tauku saturu sausnā ne

vairāk kā 56%

-

55

36

0*

36

36

36

36

0

30

36

36

--pārējie:

---ar tauku saturu ne

vairāk kā 36% un ar

tauku saturu sausnā:

0406

30

31

0

----ne vairāk kā 48%

-

55

36

0*

36

36

36

36

0

30

36

36

0406

30

39

0

----vairāk nekā 48%

-

55

36

0*

36

36

36

36

0

30

36

36

0406

30

90

0

---ar tauku saturu vairāk

nekā 36%

-

55

36

0*

36

36

36

36

0

30

36

36

0406

40

-zilie sieri:

0406

40

10

0

--Roquefort

-

55

36

0*

36

36

36

36

0

30

36

36

0406

40

50

0

--Gorgonzola

-

55

36

0*

36

36

36

36

0

30

36

36

0406

40

90

0

--pārējie

-

55

36

0*

36

36

36

36

0

30

36

36

0406

90

-pārējie sieri:

0406

90

01

0

--ražošanai

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

--pārējie:

---Emmentaler, Gruyere,

Sbrinz, Bergkase un Appenzell:

0406

90

02

0

----veseli siera gabali ar

"free-at-frontier" vērtību,

kas pārsniedz 401,85 e,

bet nepārsniedz 430,62 e

par 100 kg tīras masas, ar

tauku saturu sausnā 45%

vai vairāk, nogatavināti trīs

mēnešus vai vairāk

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

03

0

----veseli siera gabali ar

"free-at-frontier" vērtību, kas

pārsniedz 430,62 e par

100 kg tīras masas, ar

tauku saturu sausnā 45%

vai vairāk, nogatavināti trīs

mēnešus vai vairāk

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

04

0

----gabali, iesaiņoti vakuumā

vai inertās gāzes atmosfērā,

ar mizu uz vismaz vienas

puses, ar neto masu 1 kg

vai vairāk, bet mazāk nekā

5 kg un ar "free-at-frontier"

vērtību, kas pārsniedz

430,62 e, bet nepārsniedz

459,39 e par 100 kg tīras

masas, ar tauku saturu

sausnā 45% vai vairāk,

nogatavināti trīs mēnešus

vai vairāk

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

05

0

-----gabali, iesaiņoti vakuumā

vai inertās gāzes atmosfērā,

ar mizu vismaz uz vienas

puses, ar neto masu 1 kg vai

vairāk un ar "free-at-frontier"

vērtību, kas pārsniedz

459,39 e par 100 kg tīras

masas, ar tauku saturu

sausnā 45% vai vairāk,

nogatavināti trīs mēnešus

vai vairāk

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

06

0

----gabali bez mizas, ar

neto masu mazāku nekā

450 g un ar "free-at-frontier"

vērtību, kas pārsniedz

499,67 e par 100 kg tīras

masas, iesaiņoti vakuumā

vai inertās gāzes atmosfērā,

iesaiņojumā, kur minēts

siera apraksts, tauku saturs,

atbildīgais iesaiņotājs,

ražotājvalsts, ar tauku

saturu sausnā 45% vai

vairāk, nogatavināti trīs

mēnešus vai vairāk

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

----pārējie:

0406

90

13

0

-----Emmentaler

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

15

0

-----Gruyere, Sbrinz

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

17

0

-----Bergkase, Appenzell

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

18

0

-----Fromage fribourgeois,

Vacherin Mont d'Or un

Tete de Moine

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

19

0

---Glarus siers (Schabziger),

kas pagatavots no vājpiena

ar sasmalcinātu aromātisko

zālīšu piedevu

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

21

0

---Cheddar

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

23

0

---Edam

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

25

0

---Tilsit

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

27

0

---Butterkase

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

29

0

---Kashkaval

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

0*

---Feta:

0406

90

31

0

----no aitu piena vai

bifeļmātītes piena,

konteineros ar sālījumu vai

maisos no aitu vai kazu ādas

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

0*

0406

90

33

0

----pārējie

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

0*

0406

90

35

0

---Kefalo-Tyri

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

37

0

---Finlandia

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

39

0

---Jarlsberg

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

---pārējie:

0406

90

50

0

----sieri no aitu piena vai

bifeļmātītes piena,

konteineros ar sālījumu vai

maisos no aitu vai kazu ādas

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

0*

----pārējie:

-----ar tauku saturu ne

vairāk kā 40% un ar ūdens

saturu beztauku sausnā:

------ne vairāk kā 47%:

0406

90

61

0

-------Grana Padano,

Parmigiano Reggiano

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

63

0

-------Fiore Sardo, Pecorino

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

69

0

-------pārējie

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

------vairāk nekā 47%,

bet ne vairāk kā 72%:

0406

90

73

0

-------Provolone

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

75

0

-------Asiago, Caciocavallo,

Montasio, Ragusano

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

76

0

-------Danbo, Fontal,

Fontina, Fynbo, Havarti,

Maribo, Samso

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

78

0

-------Gouda

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

79

0

-------Esrom, Italico,

Kernhem, Saint-Nektaire,

Saint-Paulin, Taleggio

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

81

0

-------Cantal, Cheshire,

Wensleydale, Lankashire,

Double Gloucester, Blarney,

Colby, Monterey

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

82

0

-------Camembert

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

84

0

-------Brie

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

85

0

-------Kefalograviera, Kasseri

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

-------pārējie sieri ar ūdens

saturu, pārrēķinot

beztauku sausnā:

0406

90

86

0

--------vairāk nekā 47%,

bet ne vairāk kā 52%

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

87

0

--------vairāk nekā 52%,

bet ne vairāk kā 62%

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

88

0

--------vairāk nekā 62%,

bet ne vairāk kā 72%

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

93

0

------vairāk nekā 72%

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0406

90

99

0

-----pārējie

-

55

36

0*

36

36

36

22,5*

0

30

36

36

0407

00

Putnu olas ar čaumalu,

svaigas, konservētas vai

vārītas:

-mājputnu:

--inkubēšanai:

0407

00

11

0

---tītaru vai zosu

gab.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0407

00

19

0

---pārējās

gab.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0407

00

30

0

--pārējās

1000 gab.

40

30

30

30

30

30

30

0

30

30

30

0407

00

90

0

-pārējās

1000 gab.

40

30

30

30

30

30

30

0

30

30

30

0408

Putnu olas, svaigas,

žāvētas, ūdenī vārītas

vai tvaicētas, saldētas

vai konservētas ar citu

paņēmienu, olas kultenī,

ar vai bez cukura vai

citām saldinātājvielām,

bez čaumalas un olu

dzeltenumi:

-olu dzeltenumi:

0408

11

--žāvēti:

0408

11

20

0

---nederīgi uzturam

-

20

15

0

15

15

15

15

0

15

15

15

0408

11

80

0

---pārējie

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

0408

19

--pārējie:

0408

19

20

0

---nederīgi uzturam

-

20

15

0

15

15

15

15

0

15

15

15

---pārējie:

0408

19

81

0

----šķidrā veidā

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

0408

19

89

0

----pārējie, tai skaitā saldēti

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

-pārējie:

0408

91

--žāvēti:

0408

91

20

0

---nederīgi uzturam

-

20

15

0

15

15

15

15

0

15

15

15

0408

91

80

0

---pārējie

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

0408

99

--pārējie:

0408

99

20

0

---nederīgi uzturam

-

20

15

0

15

15

15

15

0

15

15

15

0408

99

80

0

---pārējie

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

0409

00

00

0

Dabiskais medus

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

0410

00

00

0

Dzīvnieku izcelsmes

pārtikas produkti, kas

citur nav minēti

-

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

5. G R U P A

CITUR NEMINĒTI DZĪVNIEKU IZCELSMES PRODUKTI

Piezīmes:

1. Šajā grupā nav ietverti:

a) pārtikas produkti (dzīvnieku zarnas, pūšļi un kuņģi, veseli vai to gabali, un dzīvnieku asinis, šķidrā vai sausā veidā);

b) ādas (ieskaitot kažokādas), izņemot 0505. preču pozīcijā minētās, kā arī neapstrādātu ādu un ādu atgriezumi, kas minēti 0511. preču pozīcijā (41. vai 43. grupā);

c) dzīvnieku izcelsmes produkti tekstilrūpniecībai, izņemot zirgu sarus un to atlikumus (XI nodaļa);

d) gatavi mezgli vai kūlīši suku ražošanai (9603. preču pozīcija).

2. 0501. preču pozīcijā matus, sašķirotus pēc garuma (ja matu pamats vai beigas nav kaut kādā veidā saistīti kopā), neuzskata par apstrādātiem.

3. Visā nomenklatūrā ar terminu "ziloņkauls" jāsaprot ziloņu, nīlzirgu, valzirgu, narvaļu un mežakuiļu ilkņi, degunradžu ragi un visu dzīvnieku zobi.

4. Ar terminu "zirgu sari" jāsaprot zirgu vai liellopu krēpes vai astes.

Papild-

Pamat-

MFN

Brīvās tirdzniecības līgumi, % .

Kods

Apraksts

mērvie-

likme

likme

ES

EBTA

CZ

SI

EE

PL

HU

TR

nība

%

%

SK

LT

0501

00

00

0

Cilvēku mati,

neapstrādāti, mazgāti

vai nemazgāti, attīrīti

vai neattīrīti; cilvēku

matu atlikumi

-

20

15

0

15

0

15

0

0

15

15

0502

Cūku, mežacūku vai

kuiļu sari un apmatojums;

āpšu spalvas un pārējās

spalvas suku ražošanai;

saru vai apmatojuma

atlikumi:

0502

10

00

0

-cūku, mežacūku vai

kuiļu sari un apmatojums

un to atlikumi

-

20

15

0

15

0

15

0

0

15

15

0502

90

00

0

-pārējie

-

20

15

0

15

0

15

0

0

15

15

0503

00

00

0

Zirgu astri un to atlikumi,

likti vai nelikti kārtās, ar

vai bez atbalstošā materiāla

-

20

15

0

15

0

15

0

0

15

15

0504

00

00

0

Dzīvnieku (izņemot zivis)

svaigas, atdzesētas,

saldētas, sālītas vai

sālījumā, žāvētas vai

kūpinātas zarnas, pūšļi un

kuņģi, veseli vai to gabali

-

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0505

Ādas un pārējās putnu

daļas, ar spalvām vai

dūnām; spalvas un to

daļas (ar apgrieztām vai

neapgrieztām malām)

vai dūnas bez tālākas

apstrādes, izņemot

tīrīšanu, dezinficēšanu vai

apstrādāšanu uzglabāšanai;

spalvu vai to daļu

pulveris un atlikumi:

0505

10

-putnu spalvas, ko

izmanto pildījumam; dūnas:

0505

10

10

0

--neapstrādātas

-

10

5

0

5

0

5

0

0

5

5

0505

10

90

0

--pārējās

-

10

5

0

5

0

5

0

0

5

5

0505

90

00

0

-pārējās

-

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0506

Kauli vai ragu serdeņi,

neapstrādāti, attaukoti,

pirmapstrādāti (bet

neizgriezti pēc formas),

apstrādāti ar skābi vai

deželatinizēti; šo

produktu milti un atlikumi:

0506

10

00

0

-ar skābi apstrādāts

oseīns un kauli

-

20

15

0

15

0

15

0

0

15

15

0506

90

00

0

-pārējie

-

20

15

0

15

0

15

0

0

15

15

0507

Ziloņkauls, bruņurupuču

bruņas, vaļu bārda un

vaļu bārdas mati, ragi,

briežu ragi, nagi un

knābji, neapstrādāti vai

pirmapstrādāti, bet

neizgriezti; šo produktu

pulveris un atkritumi:

0507

10

00

0

-ziloņkauls; ziloņkaula

pulveris un atlikumi

-

20

15

0

15

0

15

0

0

15

15

0507

90

00

0

-pārējie

-

20

15

0

15

0

15

0

0

15

15

0508

00

00

0

Koraļļi un līdzīgi

materiāli, neapstrādāti

vai pirmapstrādāti bez

citas apstrādes; molusku,

vēžveidīgo vai adataino

dzīvnieku čaulas un

sēpijas skeleta plāksnītes,

neapstrādātas vai

pirmapstrādātas, bet

neizgrieztas pēc formas,

to milti un atlikumi

-

20

15

0

15

0

15

0

0

15

15

0509

00

Dzīvnieku izcelsmes

dabiskie sūkļi:

0509

00

10

0

-neapstrādāti

-

20

15

0

15

0

15

0

0

15

15

0509

00

90

0

-pārējie

-

20

15

0

15

0

15

0

0

15

15

0510

00

00

0

Ambra, bebru ģenitāliju

sekrēts, civeta un muskuss;

žults, tai skaitā kaltēta,

dziedzeri un pārējās

dzīvnieku izcelsmes vielas,

kas izmantojamas

farmaceitisko produktu

ražošanai, svaigas,

atdzesētas, saldētas vai

iepriekš citādi sagatavotas

-

20

15

0

15

0

15

0

0

15

15

0511

Dzīvnieku izcelsmes

produkti, kas citur nav

minēti; beigti dzīvnieki,

kas minēti 01. vai 03.

grupā, nelietojami uzturā:

0511

10

00

0

-buļļu sperma

-

20

10

0

10

0

10

0

0

10

10

-pārējie:

0511

91

--zivju vai vēžveidīgo,

molusku vai pārējo ūdens

bezmugurkaulnieku

produkti; beigti dzīvnieki,

kas minēti 03. grupā:

0511

91

10

0

---zivju atkritumi

-

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0511

91

90

0

---pārējie

-

20

15

0

15

0

15

0

0

15

15

0511

99

--pārējie:

0511

99

10

0

---asinsvadi vai cīpslas;

to atgriezumi un līdzīgi

jēlādu vai epidermu

atlikumi

-

20

10

0

10

0

10

0

0

10

10

0511

99

90

0

---pārējie

-

20

10

0

10

0

10

0

0

10

10

 

 

 

II NODAĻA

AUGU PRODUKTI

Piezīme:

Šajā nodaļā termins "zirnīši" nozīmē produktus, kas aglomerēti tieši ar spiedienu vai pievienojot saistvielu proporcijā, kura nepārsniedz 3 % masas.

 

 

6. G R U P A

AUGOŠI KOKI UN PĀRĒJIE AUGI; BUMBUĻI, SAKNES UN LĪDZĪGAS AUGU DAĻAS,

GRIEZTI ZIEDI UN DEKORATĪVI ZAĻUMI

Piezīmes:

1. 0601. preču pozīcijā ietverti tikai augoši koki un augi (ieskaitot dārzeņu stādus), kurus parasti piegādā no kokaudzētavām vai siltumnīcām stādīšanai vai dekoratīviem mērķiem; šajā pozīcijā netiek ietverti kartupeļi, sīpoli, šalotes sīpoli, ķiploki vai pārējie produkti no 7.grupas.

2. 0603. vai 0604. preču pozīcija attiecas uz precēm, kas ietver pušķus, puķu grozus, vainagus vai līdzīgus priekšmetus, kuri izgatavoti pilnīgi vai daļēji no šāda veida precēm, izņemot piederumus no citiem materiāliem. Minētajās preču pozīcijās neietilpst kolāžas vai līdzīgi dekoratīvi veidojumi, kas minēti 9701. preču pozīcijā.

Papild-

Pamat-

MFN

Brīvās tirdzniecības līgumi, % .

Kods

Apraksts

mērvie-

likme

likme

ES

EBTA

CZ

SI

EE

PL

HU

TR

nība

%

%

SK

LT

0601

Sīpoli, gumi, bumbuļi,

saknes ar lapu rozetēm

un sakneņi veģetatīvā

miera stāvoklī,

veģetācijas vai

ziedēšanas laikā;

cigoriņu augi un saknes,

izņemot 1212. preču

pozīcijā minētos:

0601

10

-sīpoli, gumi, bumbuļi,

saknes ar lapu rozetēm

un sakneņi veģetatīvā

miera stāvoklī:

0601

10

10

0

--hiacintes

gab.

20

15

0

15

5

15

0

15

15

15

0601

10

20

0

--narcises

gab.

20

15

0

15

5

15

0

15

15

15

0601

10

30

0

--tulpes

gab.

20

15

0.5*

15

5

15

0

15

15

15

0601

10

40

0

--gladiolas

gab.

20

15

0

15

5

15

0

15

15

15

0601

10

90

0

--pārējie

-

20

15

0

15

5

15

0

15

15

15

0601

20

-sīpoli, gumi, bumbuļi,

saknes ar lapu rozetēm

un sakneņi veģetācijas

un ziedēšanas laikā;

cigoriņu augi un saknes:

0601

20

10

0

--cigoriņu augi un saknes

-

20

15

0

15

5

15

0

15

15

15

0601

20

30

0

--orhidejas, hiacintes,

narcises un tulpes

-

20

15

0

15

5

15

0

15

15

15

0601

20

90

0

--pārējie

-

20

15

0

15

5

15

0

15

15

15

0602

Pārējie augošie augi

(ieskaitot to saknes),

spraudeņi un potzari;

micēlijs:

0602

10

-spraudeņi bez saknēm

un potcelmi:

0602

10

10

0

--vīnkoki

-

20

15

10

15

5

15

0

15

15

15

0602

10

90

0

--pārējie

-

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0602

20

-koki, krūmi un

krūmveidīgie, potēti vai

nepotēti, kas ražo pārtikas

augļus un riekstus:

0602

20

10

0

--vīnkoku noliektņi, potēti

vai ar sakni

-

20

15

10

15

5

15

0

15

15

15

0602

20

90

0

--pārējie

-

20

15

10

15

5

15

0

15

15

15

0602

30

00

0

-rododendri un acālijas,

potēti vai nepotēti

-

20

15

10

15

5

15

0

15

15

15

0602

40

-rozes, potētas vai

nepotētas:

0602

40

10

0

--neacotas vai nepotētas

gab.

20

15

10

15

5

15

0

15

15

15

0602

40

90

0

--acotas vai potētas

gab.

20

15

10

15

5

15

0

15

15

15

0602

90

-pārējie:

0602

90

10

0

--micēlijs

-

20

15

10

15

5

15

0

15

15

15

ex

0602

90

10

0

--Agaricus bisporus

ģints sēņu micēlijs

-

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0602

90

20

0

--ananasa stādi

-

20

15

10

15

5

15

0

15

15

15

0602

90

30

0

--dārzeņu un zemeņu stādi

-

20

15

10

15

5

15

0

15

15

15

--pārējie:

---āra kultūru augi:

----koki, krūmi un

krūmveidīgie:

0602

90

41

0

-----meža koki

-

20

15

10

15

5

15

0

15

15

15

-----pārējie:

0602

90

45

0

------spraudeņi un jauni

augi ar saknēm

-

20

15

10

15

5

15

0

15

15

15

0602

90

49

0

------pārējie

-

10

5

0

5

5

5

0

5

5

5

----pārējie āra kultūru augi:

0602

90

51

0

-----daudzgadīgie augi

-

20

15

10

15

5

15

0

15

15

15

0602

90

59

0

-----pārējie

-

20

15

10

15

5

15

0

15

15

15

---telpaugi:

0602

90

70

0

----spraudeņi un jauni augi

ar saknēm, izņemot kaktusus

-

20

15

10

15

5

15

0

15

15

15

----pārējie:

0602

90

91

0

-----ziedoši augi ar

ziedpumpuriem vai

ziediem, izņemot kaktusus

-

20

15

10

15

5

15

0

15

15

15

0602

90

99

0

-----pārējie

-

10

5

0

5

5

5

0

5

5

5

0603

Pušķiem vai dekoratīviem

nolūkiem griezti, svaigi,

žāvēti, balināti, krāsoti,

piesātināti vai citādi

apstrādāti ziedi un

ziedpumpuri:

0603

10

-svaigi:

0603

10

10

0

--rozes

gab.

20

15

10

15

15

15

0

15

15

15

ex

0603

10

10

0

--no 1.novembra līdz

31.maijam

gab.

10

5

0.5*

5

5

5

0

5

5

0*

0603

10

20

0

--neļķes

gab.

20

15

10*

15

15

15

0

15

12*

15

ex

0603

10

20

0

--no 1.novembra līdz

31.maijam

gab.

10

5

0.5*

5

5

5

0

5

5

0*

0603

10

30

0

--orhidejas

gab.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0603

10

40

0

--gladiolas

gab.

20

15

10

15

15

15

0

15

15

15

ex

0603

10

40

0

--no 1.novembra līdz

31.maijam

gab.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0603

10

50

0

--krizantēmas

gab.

20

15

10

15

15

15

0

15

15

15

ex

0603

10

50

0

--no 1.novembra līdz

31.maijam

gab.

20

15

0.5*

15

15

15

0

10

15

0*

0603

10

80

0

--pārējie

-

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ex

0603

10

80

0

--lilijas, no 1.jūnija līdz

31.oktobrim

gab.

20

15

10

15

15

15

0

15

15

15

ex

0603

10

80

0

--frēzijas, no 1.jūnija

līdz 31.oktobrim

gab.

20

15

10

15

15

15

0

15

15

15

0603

90

00

0

-pārējie

-

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0604

Pušķiem vai dekoratīviem

nolūkiem svaigas, žāvētas,

balinātas, krāsotas,

piesūcinātas vai citādi

apstrādātas lapas, lapoti

augu zari un pārējās augu

daļas bez ziediem un

ziedpumpuriem, lakstaugi,

sūnas un ķērpji:

0604

10

-sūnas un ķērpji:

0604

10

10

0

--briežu ķērpji

-

20

15

0

15

15

15

0

15

15

15

0604

10

90

0

--pārējie

-

20

15

10

15

15

15

0

15

15

15

-pārējie:

0604

91

--svaigi:

---Ziemassvētku eglītes:

0604

91

21

0

----Nordmaņa baltegle

[Abies nordmanniana

(Stev.) Spach] un staltā

baltegle (Abies procera

Rehd.)

gab.

20

15

0

15

15

15

0

15

15

15

0604

91

29

0

----pārējās

gab.

20

15

0

15

15

15

0

15

15

15

---skuju koku zari:

0604

91

41

0

----Nordmaņa baltegle

[Abies nordmanniana

(Stev.) Spach] un staltā

baltegle (Abies procera

Rehd.)

-

20

15

0

15

15

15

0

15

15

15

0604

91

49

0

----pārējie

-

20

15

0

15

15

15

0

15

15

15

0604

91

90

0

---pārējie

-

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0604

99

--pārējie:

0604

99

10

0

---bez apstrādes,

izņemot kaltēšanu

-

20

15

0

15

15

15

0

15

15

15

0604

99

90

0

---pārējie

-

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

7. G R U P A

PĀRTIKAS DĀRZEŅI UN DAŽI SAKŅAUGI UN BUMBUĻAUGI

Piezīmes:

1. Šajā grupā nav ietverti lopbarības produkti no 1214.preču pozīcijas.

2. 0709.–0712.preču pozīcijā termins "dārzeņi" ietver pārtikas sēnes, trifeles, olīvas, kaperus, ķirbjus, baklažānus, saldo kukurūzu (Zea mays var.saccharata), ģinšu Capsicum vai Pimenta augļus, dilles, pētersīļus, lapu kārveli, estragonu, kressalātus un dārza majorānu (Majorana hortensis vai Origanum majorana).

3. 0712. preču pozīcijā ir ietverti visi žāvētie dārzeņi, kas minēti 0701.–0711. preču pozīcijā, izņemot:

a) žāvētus pākšaugu dārzeņus bez pākstīm (0713. preču pozīcija);

b) saldo kukurūzu tādā veidā, kā tas minēts 1102.–1104. preču pozīcijā;

c) kartupeļu miltus, rupja maluma miltus un pulverus, pārslas, granulas un zirnīšus (1105. preču pozīcija);

d) žāvētu pākšaugu dārzeņu miltus, rupja maluma miltus un pulverus 0713.preču pozīcijā (1106. preču pozīcija).

4.Žāvēti vai saberzti, vai sasmalcināti Capsicum vai Pimenta ģints augļi šajā grupā nav ietverti (0904.preču pozīcija).

 

 

Papildpiezīme:

0714 10 100. subpozīcijā termins "miltu un rupja maluma miltu zirnīši" nozīmē zirnīšus, pēc kuru izšķīdināšanas ūdenī vismaz 95% masas, pārrēķinot sausnā, iet cauri pītam metāla sietam ar 2 mm lielām acīm.

Papild-

Pamat-

MFN

Brīvās tirdzniecības līgumi, % .

Kods

Apraksts

mērvie-

likme

likme

ES

EBTA

CZ

SK

SI

EE

PL

HU

TR

nība

%

%

LT

0701

Kartupeļi, svaigi vai

atdzesēti:

0701

10

00

-sēklas:

0701

10

00

1

--superelites un augstāko

kategoriju sēklas

-

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0701

10

00

9

--pārējās

-

40

20

0*

20

20

20

20

0

0

20

20

0701

90

-pārējie:

0701

90

10

0

--cietes ražošanai

-

40

30

24

30

30

30

30

0

25

30

30

--pārējie:

0701

90

50

0

---jaunie, no 1.janvāra

līdz 30.jūnijam

-

40

30

24

30

30

30

30

0

25

30

30

ex

0701

90

50

0

---no 16.maija līdz

30.jūnijam

-

40

30

24

30

30

30

30*1

0

20

30

30

0701

90

90

0

---pārējie

-

40

30

24

30

30

30

30

0

25

30

30

0702

00

00

Tomāti, svaigi vai atdzesēti:

0702

00

00

1

-no 1.janvāra līdz 14.maijam

-

20

15

0*

15

15

15

15

0

15

15

0*

0702

00

00

2

-no 15.maija līdz 31.maijam

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

0702

00

00

3

-no 1.jūnija līdz 30.jūnijam

-

40

30

24

30

30

30

30

0

25

30

30

0702

00

00

4

-no 1.jūlija līdz 31.augustam

-

30

20

16

20

20

20

20

0

20

20

20

0702

00

00

5

-no 1.septembra līdz

31.oktobrim

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

0702

00

00

6

-no 1.novembra līdz

31.decembrim

-

20

15

0*

15

15

15

15

0

15

15

0*

0703

Sīpoli, šalotes sīpoli,

ķiploki, puravi un pārējās

sīpolu kultūras, svaigas

vai atdzesētas:

0703

10

-sīpoli un šalotes sīpoli:

--sīpoli:

0703

10

11

0

---sējas

-

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0703

10

19

0

---pārējie

-

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0703

10

90

0

--šalotes sīpoli

-

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0703

20

00

0

-ķiploki

-

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0703

90

00

0

-puravi un pārējās sīpolu

kultūras

-

20

15

10

15

5

5

15

0

15

15

15

0704

Galviņkāposti, ziedkāposti,

kolrābji, brokoļi un līdzīgi

Brassicas ģints augu

pārtikas produkti, svaigi

vai atdzesēti:

0704

10

-ziedkāposti un brokoļi:

0704

10

05

0

--no 1.janvāra līdz 14.aprīlim

-

40

30

10*

30

30

30

30

0

20

30

30

0704

10

10

0

--no 15.aprīļa līdz

30.novembrim

-

40

30

10*

30

30

30

30*2

0

20

30

30

0704

10

80

0

--no 1.decembra līdz

31.decembrim

-

40

30

10*

30

30

30

30

0

20

30

30

0704

20

00

0

-Briseles kāposti

-

40

30

10*

30

30

30

30

0

20

30

30

0704

90

-pārējie:

0704

90

10

0

--baltie galviņkāposti un

sarkanie galviņkāposti

-

40

30

10*

30

30

30

30*2

0

25

30

30

0704

90

90

0

--pārējie

-

40

30

10*

30

30

30

30

0

25

30

30

0705

Lapu salāti (Lactuca sativa)

un cigoriņi (Cichorium spp.),

svaigi vai atdzesēti:

-lapu salāti:

0705

11

--lapu galviņsalāti:

0705

11

05

0

---no 1.janvāra līdz 31.martam

-

20

15

10

15

10

10

15

0

10

15

15

0705

11

10

0

---no 1.aprīļa līdz

30.novembrim

-

20

15

10

15

10

10

15

0

10

15

15

0705

11

80

0

---no 1.decembra līdz

31.decembrim

-

20

15

10

15

0

0

15

0

10

15

15

0705

19

00

0

--pārējie

-

20

15

10

15

10

10

15

0

10

15

15

-cigoriņi:

0705

21

00

0

--lapu cigoriņi (Cichorium

intybus var. foliosum)

-

20

15

10

15

10

10

15

0

10

15

15

0705

29

00

0

--pārējie

-

20

15

10

15

10

10

15

0

10

15

15

0706

Burkāni, rāceņi, galda

bietes, puravlapu plostbārdis,

sakņu selerijas, redīsi un

līdzīgi pārtikas sakņaugi,

svaigi vai atdzesēti:

0706

10

00

0

-burkāni un rāceņi

-

40

30

24

30

30

30

30

0

30

30

30

0706

90

-pārējie:

0706

90

10

0

--selerijas (sakņu selerijas

vai vācu selerijas)

-

20

15

0.5*

15

15

15

15

0

10

15

15

0706

90

30

0

--mārrutki (Cochlearia

armoracia)

-

20

15

0.5*

15

15

15

15

0

10

15

15

0706

90

90

0

--pārējie

-

20

15

0.5*

15

15

15

15

0

10

15

15

0707

00

Gurķi un pipargurķīši,

svaigi vai atdzesēti:

0707

00

05

-gurķi:

0707

00

05

1

--no 1.janvāra līdz

februāra beigām

-

20

15

0.5*

15

15

15

15

0

10

15

15

0707

00

05

2

--no 1.marta līdz 30.aprīlim

-

20

15

0.5*

15

15

15

15

0

15

15

15

0707

00

05

3

--no 1.maija līdz 30.jūnijam

-

40

30

24

30

30

30

30

0

24

30

30

0707

00

05

4

--no 1.jūlija līdz

30.septembrim

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

0707

00

05

5

--no 1.oktobra līdz

31.oktobrim

-

20

15

10

15

15

15

15

0

10

15

15

0707

00

05

6

--no 1.novembra līdz

31.decembrim

-

20

15

0.5*

15

15

15

15

0

10

15

15

0707

00

90

0

-pipargurķīši

-

20

15

10

15

15

15

15

0

10

15

15

0708

Pākšaugu dārzeņi, lobīti

vai nelobīti, svaigi vai

atdzesēti:

0708

10

00

0

-zirņi (Pisum sativum)

-

20

15

15

15

10

10

15

0

10

15

15

0708

20

00

0

-pupiņas (Vigna spp.,

Phaseolus spp.)

-

20

15

15

15

10

10

15

0

10

15

15

0708

90

00

0

-pārējie pākšaugu dārzeņi

-

20

15

15

15

10

10

15

0

10

15

15

0709

Pārējie dārzeņi, svaigi

vai atdzesēti:

0709

10

00

0

-artišoki

-

20

15

0,5

15

0

0

15

0

0

15

15

0709

20

00

0

-sparģeļi

-

20

15

0,5

15

0

0

15

0

0

15

15

0709

30

00

0

-baklažāni

-

20

15

0,5

15

0

0

15

0

0

15

15

0709

40

00

0

-selerijas, izņemot sakņu

selerijas

-

20

15

0,5

15

0

0

15

0

0

15

15

-sēnes un trifeles:

*

0709

51

00

0

--Agaricus ģints sēnes

-

20

15

10

15

15

15

15

0

10

15

15

0709

52

00

0

--trifeles

-

20

15

10

15

0

0

15

0

0

15

15

0709

59

--pārējās:

*

0709

59

10

0

---gailenes

-

20

15

10

15

15

15

15

0

10

15

15

*

0709

59

30

0

---samtbekas

-

20

15

10

15

15

15

15

0

10

15

15

*

0709

59

90

0

---pārējās

-

20

15

10

15

15

15

15

0

10

15

15

0709

60

-Capsicum ģints vai

Pimenta ģints pipari:

0709

60

10

0

--saldie pipari

-

20

15

0.5*

15

0

0

15

0

0

15

0*

--pārējie:

0709

60

91

0

---Capsicum ģints, kapsicīna

vai Capsicum oleoresin

krāsvielu ražošanai

-

20

15

0.5*

15

0

0

15

0

0

15

15

0709

60

95

0

---ēterisko eļļu vai

smaržīgo ekstraktu

rūpnieciskai ražošanai

-

20

15

0.5*

15

0

0

15

0

0

15

15

0709

60

99

0

---pārējie

-

20

15

0.5*

15

0

0

15

0

0

15

15

0709

70

00

0

-spināti, Jaunzēlandes

spināti un dārza spināti

-

20

15

0,5

15

10

10

15

0

0

15

15

0709

90

-pārējie:

0709

90

10

0

--salātaugi, izņemot lapu

salātus (Lactuca sativa) un

cigoriņus (Cichorium spp.)

-

20

15

0,5

15

0

0

15

0

0

15

15

0709

90

20

0

--mangolds (jeb lapu biete)

un lapu artišoki

-

20

15

0,5

15

0

0

15

0

0

15

15

--olīvas:

0709

90

31

0

---visiem nolūkiem, izņemot

augu eļļas ražošanu

-

20

15

0

15

0

0

15

0

0

15

15

0709

90

39

0

---pārējās

-

20

15

0,5

15

0

0

15

0

0

15

15

0709

90

40

0

--kaperi

-

20

15

0

15

0

0

15

0

0

15

15

0709

90

50

0

--dilles

-

20

15

0

15

0

0

15

0

0

15

15

0709

90

60

0

--saldā kukurūza

-

20

15

0,5

15

0

0

15

0

0

15

15

0709

90

70

0

--kabači

-

20

15

0,5

15

0

0

15

0

0

15

15

0709

90

90

0

--pārējie

-

20

15

0,5

15

0

0

15

0

0

15

15

0710

Saldēti dārzeņi (nevārīti,

tvaicēti vai ūdenī vārīti):

0710

10

00

0

-kartupeļi

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

-pākšaugu dārzeņi, lobīti

vai nelobīti:

0710

21

00

0

--zirņi (Pisum sativum)

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

9*

15

0710

22

00

0

--pupiņas (Vigna spp.,

Phaseolus spp.)

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

0710

29

00

0

--pārējie

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

0710

30

00

0

-spināti, Jaunzēlandes

spināti un dārza spināti

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

0710

40

00

0

-saldā kukurūza

-

20

15

7

7

15

15

15

0

15

15

15

0710

80

-pārējie dārzeņi:

0710

80

10

0

--olīvas

-

20

15

0

15

15

15

15

0

15

15

15

--Capsicum ģints vai

Pimenta ģints pipari:

0710

80

51

0

---saldie pipari

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

0710

80

59

0

---pārējie

-

20

15

0

15

15

15

15

0

15

15

15

--sēnes:

0710

80

61

0

---Agaricus ģints

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

0710

80

69

0

---pārējās

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

0710

80

70

0

--tomāti

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

0710

80

80

0

--artišoki

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

0710

80

85

0

--sparģeli

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

0710

80

95

0

--pārējie

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

0710

90

00

0

-dārzeņu maisījumi

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

15

15

0711

Dārzeņi, konservēti īslaicīgai

glabāšanai (piemēram, ar

sēra anhidrīdu, sālījumā,

sēru saturošā ūdenī vai

citā īslaicīgi konservējošā

šķīdumā), kurus nevar

tieši lietot uzturā bez

papildu apstrādes:

0711

20

-olīvas:

0711

20

10

0

--visiem nolūkiem, izņemot

augu eļļas ražošanu

-

20

15

0

15

0

0

15

0

0

15

15

0711

20

90

0

--pārējie

-

20

15

0

15

0

0

15

0

0

15

15

0711

30

00

0

-kaperi

-

20

15

0

15

0

0

15

0

0

15

15

0711

40

00

0

-gurķi un pipargurķīši

-

20

15

0,5

15

15

15

15

0

15

15

15

-sēnes un trifeles:

*

0711

51

00

0

--Agaricus ģints sēnes

kg/net

eda

20

15

0,5

15

15

15

15

0

15

15

15

*

0711

59

00

0

--pārējās

-

20

15

0,5

15

15

15

15

0

15

15

15

0711

90

-pārējie dārzeņi; dārzeņu

maisījumi:

--dārzeņi:

0711

90

10

0

---Capsicum ģints vai

Pimenta ģints pipari,

izņemot saldos piparus

-

20

15

0

15

15

15

15

0

15

15

15

0711

90

30

0

---saldā kukurūza

-

20

15

0

0

15

15

15

0

15

15

15

*

0711

90

50

0

---sīpoli

-

20

15

0

15

0

0

15

0

0

15

15

*

0711

90

80

0

---pārējie

-

20

15

0

15

15

15

15

0

15

15

15

0711

90

90

0

--dārzeņu maisījumi

-

20

15

0,5

15

15

15

15

0

15

15

15

0712

Žāvēti dārzeņi, veseli,

gabaliņos vai šķēlītēs

sagriezti, smalki

sasmalcināti vai pulverveidā,

bet bez tālākas apstrādes:

0712

20

00

0

-sīpoli

-

20

15

10

15

0

0

15

0

0

9*

15

-sēnes, ausaines

(Auricularia spp.),

recreklenes (Tremella spp.)

un trifeles:

*

0712

31

00

0

--Agaricus ģints sēnes

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

9*

15

*

0712

32

00

0

-- ausaines (Auricularia spp.)

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

9*

15

*

0712

33

00

0

-- receklenes (Tremella spp.)

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

9*

15

*

0712

39

00

0

--pārējās

-

20

15

10

15

15

15

15

0

15

9*

15

0712

90

-pārējie dārzeņi; dārzeņu

maisījumi:

0712

90

05

0

--veseli, gabaliņos vai

šķēlītēs sagriezti kartupeļi,

bet bez tālākas apstrādes

-

20

15

10

15

15

15

15

0

10

9*

15

--saldā kukurūza (Zea mays

var. saccharata):

0712

90

11

0

---hibrīdi sējai

-

20

15

0

15

0

0

15

0

0

9*

15

0712

90

19

0

---pārējie

-

20

15

10

15

0

0

15

0

0

9*

15

0712

90

30

0

--tomāti

-

20

15

10

15

15

15

15

0

10

9*

15

0712

90

50

0

--burkāni

-

20

15

10

15

15

15

15

0

10

9*

15

0712

90

90

0

--pārējie

-

20

15

10

15

15

15

15

0

10

9*

15

0713

Žāvēti pākšaugu dārzeņi

bez pākstīm, tai skaitā

lobīti vai sasmalcināti:

0713

10

-zirņi (Pisum sativum):

0713

10

10

0

--sējai

-

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0713

10

90

0

--pārējie

-

20

10

0

10

10

10

10

0

10

6*

10

0713

20

00

0

-aunazirņi

-

20

15

0

15

5

5

15

0

15

15

15

-pupiņas (Vigna spp.,

Phaseolus spp.):

0713

31

00

0

--Vigna mungo (L.) Hepper

vai Vigna radiata (L.)

Wilczek šķirņu pupiņas

-

20

12

0

12

5

5

12

0

12

12

12

0713

32

00

0

--mazas sarkanas (Adzuki)

pupiņas (Phaseolus vai

Vigna angularis)

-

20

15

0

15

5

5

15

0

15

15

15

0713

33

--parastās (Kidney)

pupiņas, tai skaitā baltās

pupiņas (Phaseolus vulgaris):

0713

33

10

0

---sējai

-

20

10

0

10

10

10

10

0

10

10

10

0713

33

90

0

---pārējās

-

20

10

0

10

10

10

10

0

10

10

10

0713

39

00

0

--pārējās

-

20

15

0

15

15

15

15

0

15

15

15

0713

40

00

0

-lēcas

-

20

10

0

10

5

5

10

0

10

10

10

0713

50

00

0

-lauka pupas (Vicia faba

var. major) un zirgu pupas

(Vicia faba var. equina,

Vicia faba var. minor)

-

20

15

0

15

5

5

15

0

15

15

15

0713

90

-pārējās:

0713

90

10

0

--sējai

-

20

15

0

15

5

5

15

0

15

15

15

0713

90

90

0

--pārējās

-

20

15

0

15

5

5

15

0

15

15

15

0714

Manioka, maranta, saleps,

Jeruzalemes artišoki,

batātes un līdzīgi gumi un

saknes ar augstu cietes

vai inulīna saturu, svaigi,

atdzesēti, saldēti vai žāvēti,

veseli, šķēlītēs sagriezti

vai nesagriezti vai granulu

veidā; sāgo palmu serdes:

0714

10

-manioka (kasava):

0714

10

10

0

--miltu vai rupja maluma

miltu zirnīši

-

20

15

0,5

15

0

0

15

0

0

15

15

--pārējā:

0714

10

91

0

---lietojama uzturā,

iesaiņojumā ar neto masu

ne vairāk kā 28 kg, svaiga

un vesela vai mizota un

saldēta, šķēlītēs sagriezta

vai nesagriezta

-

20

15

0,5

15

0

0

15

0

0

15

15

0714

10

99

0

---pārējā

-

20

15

0,5

15

0

0

15

0

0

15

15

0714

20

-batātes:

0714

20

10

0

--svaigas, veselas,

paredzētas uzturam

-

20

15

0

15

0

0

15

0

0

15

15

0714

20

90

0

--pārējās

-

20

15

0

15

0

0

15

0

0

15

15

0714

90

-pārējie:

--maranta, saleps un

līdzīgi gumi un saknes ar

augstu cietes saturu:

0714

90

11

0

---lietojami uzturā,

iesaiņojumā ar neto

masu ne vairāk kā 28 kg,

svaigi un veseli vai mizoti

un saldēti, šķēlītēs sagriezti

vai nesagriezti

-

20

15

0,5

15

0

0

15

0

0

15

15

0714

90

19

0

---pārējie

-

20

15

0,5

15

0

0

15

0

0

15

15

0714

90

90

0

--pārējie

-

20

15

0

15

0

0

15

0

0

15

15

 

*1 — no 01.06.2002. līdz 01.07.2002. - 15% dotās tarifu kvotas ietvaros

*2 — no 15.05.2002. līdz 15.06.2002. - 15% dotās tarifu kvotas ietvaros

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!