• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 11. februārī, Ministru kabineta Komitejas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2002., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58702

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latviešiem un amerikāņiem ir daudz kopīga

Vēl šajā numurā

12.02.2002., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 11. februārī, Ministru kabineta Komitejas sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts “Par neapdzīvojamo telpu Rīgā, K.Valdemāra ielā 17, saglabāšanu valsts īpašumā”.

Akceptēts noteikumu projekts “Par valsts dzīvojamo māju neprivatizētās daļas nodošanu pašvaldību īpašumā”, kurš paredz, ka, pamatojoties uz likuma “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju” pārejas noteikumu 21.punktu, kas paredz, ka visas valsts dzīvojamās mājas, kā arī visi dzīvojamās mājās valsts īpašumā esošie dzīvokļi, mākslinieku darbnīcas un neapdzīvojamās telpas, par kuru privatizēšanu nav noslēgti pirkuma līgumi un kuras nav nodotas īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai (dzīvojamās mājas neprivatizētā daļa), Ministru kabineta noteiktajā kārtībā kļūst par to pilsētu un pagastu pašvaldību īpašumu, kuru administratīvajā teritorijā attiecīgās mājas atrodas.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par nekustamās mantas Valmierā, Garā ielā 4, pārņemšanu valsts īpašumā”.

Akceptēts noteikumu projekts “Ministru kabineta kārtības rullis”, kurš reglamentēs: Ministru kabinetā izskatāmo tiesību aktu projektu, politikas plānošanas dokumentu projektu un informatīvo ziņojumu iesniegšanas, virzības un izskatīšanas kārtību Ministru kabinetā un Ministru kabinetā pieņemto lēmumu noformēšanas kārtību; jauno politikas iniciatīvu izskatīšanas kārtību; valsts sekretāru sanāksmes darba organizāciju; Ministru kabineta Komitejas sēdes un Ministru kabineta sēdes darba organizāciju; ministriju parlamentāro sekretāru sanāksmes darba organizāciju; kārtību, kādā Ministru kabineta locekļi dodas oficiālos ārvalstu komandējumos vai ir prombūtnē citu iemeslu dēļ; amatpersonas kandidatūras apstiprināšanas un speciālās dienesta pakāpes piešķiršanas kārtību; likuma, Saeimas lēmuma, Ministru kabineta izdotā tiesību akta un Ministru prezidenta dotā uzdevuma izpildes nodrošināšanas kārtību; Valsts kancelejas direktora dotā uzdevuma izpildes nodrošināšanas kārtību.

Akceptēts noteikumu projekts “Medicīnisko ierīču un medicīnisko preču ekspluatācijas un tehniskās uzraudzības kārtība”.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījums Apsardzes darbības likumā”.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījumi Valsts civildienesta likumā”, kuri sagatavoti, lai paredzētu ierēdņa pienākumu pēc kvalifikācijas celšanas noteiktu laiku nostrādāt valsts iestādē, tādējādi valstij gūstot labumu no tās ieguldītajiem līdzekļiem ierēdņa izglītošanā, un lai nodrošinātu valsts iestādes ar kvalificētu personālu un nodrošinātu ierēdņu rotāciju. Sagatavotais likumprojekts paredz Valsts civildienesta pārvaldes un Valsts administrācijas skolas kompetences paplašināšanu, kas nodrošinātu valsts iestādēs strādājošo speciālistu kvalifikācijas paaugstināšanu, kvalitatīvas nozares politikas izstrādi un profesionālākus pretendentus uz ierēdņu amatiem.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījumi Prokuratūras likumā”, kuri noteiks, kādas personas nevar būt prokurora un prokurora amata kandidāti, kā arī atbilstoši Valsts civildienesta likuma prasībām precizē Prokuratūras administratīvā direktora statusu.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījums Valsts meža dienesta likumā”, kurš paredz noteikt, ka dienestu vada ģenerāldirektors, un likumprojektā svītrota atsauce uz valsts civildienesta attiecības reglamentējošo likumu. Tā kā iestādes vadītāja statuss un iecelšanas kārtība noteikta Valsts civildienesta likumā, atsauce uz to nav nepieciešama.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likums”, kura mērķis ir noteikt ugunsdrošības, ugunsdzēsības un glābšanas dienestu un organizāciju sistēmu, fizisko un juridisko personu uzdevumus un kompetenci ugunsdrošības un ugunsdzēsības jomā, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta struktūru, funkcijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā dienējošo specializētā valsts civildienesta ierēdņu dienesta gaitu, pienākumus, tiesības, tiesisko aizsardzību un sociālās garantijas.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas valdības un Dienvidāfrikas Republikas valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem”.

 

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!