• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Gaismas stars, darba spars Vada mūsu gaitas". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.2002., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58761

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

No indivīda visatļautības uz kopīgu atbildību

Vēl šajā numurā

13.02.2002., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
L6.JPG (20949 bytes)
L7.JPG (20167 bytes)
Lietuvas vēstnieku Petru Vaitiekūnu valsts svētku priekšvakarā sveic Saeimas sekretāre Silvija Dreimane (augšējā attēlā) un Ārvalstu dip-lomātiskā korpusa vecākais (duajēns) Latvijā, Ukrainas vēstnieks Viktors Mihailovskis (apakšējā attēlā)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

“Gaismas stars, darba spars Vada mūsu gaitas”

— Vincs Kudirka, Lietuvas himnā

Lietuvas valsts svētku ieskaņā vakar Latvijā

Tās ir rindas no ārsta, rakstnieka, redaktora un mūziķa Vinca Kudirkas populārākā skaņdarba “Tautiskā dziesma”, kas kopš 1918. gada vasaras ir Lietuvas Republikas himna. Latviski mūsu brāļu tautas himnu atdzejojis Emīls Skujenieks. Lietuvas valstiskuma atjaunošanas 84. gadskārta būs tikai sestdien, 16. februārī. Bet jau vakar, 12. februārī, par godu saviem valsts svētkiem uz svinīgu pieņemšanu aicināja Lietuvas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Petrs Vaitiekūns.

Lai godinātu Lietuvu tās svētku reizē, Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē, kas bija rotāta ar Lietuvas un Latvijas karogiem, pulcējās Latvijas un ārvalstu diplomāti, politiķi, žurnālisti, saimnieciskie, kultūras un mākslas darbinieki, Latvijas lietuviešu organizāciju vadītāji un pārstāvji.

Viesu vidū bija arī Saeimas priekšsēdētāja biedrs Rihards Pīks un Saeimas sekretāre Silvija Dreimane. Tika paceltas glāzes par Lietuvu un tās attīstību šajā tik nozīmīgajā laikā, kad visas trīs Baltijas valstis aizvien vairāk tuvina kopējie mērķi, kas nodrošinās Lietuvas, Latvijas un Igaunijas nākotni, — iestāšanās apvienotajā Eiropā un NATO.

 

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!