• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2002. gada 30. janvāra lēmums Nr. 3 "Par Latvijas Alus darītāju savienības 08.01.2002. iesniegumu Nr.004 "Par iespējamu negodīgu konkurenci"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.2002., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58790

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās statistikas pārvaldes lēmums Nr.5

Par Latvijas Republikas Administratīvo teritoriju un teritoriālo vienību klasifikatora ATVK grozījumiem

Vēl šajā numurā

14.02.2002., Nr. 25

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 3

Pieņemts: 30.01.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Konkurences padomes lēmums Nr.3

(prot. Nr.5, 3.§)

Rīgā 2002. gada 30. janvārī

Par Latvijas Alus darītāju savienības 08.01.2002. iesniegumu Nr.004 “Par iespējamu negodīgu konkurenci”

Lieta Nr.34/02/07/3

Konkurences padome 24.01.2002. saņēma Latvijas Alus darītāju savienības 08.01.2002. iesniegumu Nr.004 “Par iespējamu negodīgu konkurenci” (turpmāk tekstā — Iesniegums), kurā norādīts uz iespējamo Konkurences likuma un likuma “Par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm” pārkāpumu “ LĪVS UN CO”, A.Līva SIA darbībās, lietojot preču zīmes “Gaišais Līva alus” un “Tumšais Līva alus”, kas ietver SIA “GRIĢIS UN CO” reģistrēto preču zīmi “Līvu”, reģistrācijas Nr.M46375.

Konkurences padome, izvērtējot Iesniegumā ietverto informāciju,

konstatēja:

SIA “Griģis un Co” savu preču zīmi “Līvu”, reģistrācijas Nr.M46375, ir reģistrējusi LR Patentu valdē, līdz ar to saskaņā ar likuma “Par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm” 4.p.5.d. SIA “Griģis un Co” ir ieguvusi izņēmuma tiesības uz preču zīmi. Minētā likuma 4.p.6.d. ietver aizliegumu uzskaitījumu, kurus reģistrētas preču zīmes īpašnieks var izvirzīt pret preču zīmes atveidotāju vai imitētāju. Papildus aizliegumiem reģistrētas preču zīmes īpašnieks saskaņā ar minētā likuma 28.p.4.d. no vainīgās puses var prasīt zaudējumu, negūtās peļņas un tiesāšanās izdevumu segšanu. Līdz ar to reģistrētas preču zīmes īpašnieka interešu aizsardzību pilnībā nodrošina likums “Par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm”.

Likuma “Par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm” 28.p.2.d. norāda uz tiesu ekskluzīvu kompetenci strīdu izskatīšanā, kuros vismaz vienas puses preču zīme ir reģistrēta vai to aizsargā likums “Par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm”.

SIA “Griģis un Co”, pamatojoties uz likuma “Par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm” 28.p.2.d., ir tiesības celt prasību apgabaltiesā pret “ LĪVS UN CO”, A.Līva SIA par preču zīmes iespējami nelikumīgu izmantošanu.

Saskaņā ar Ministru kabineta 30.12.1997. noteikumu Nr.444 “Konkurences likuma pārkāpumu izskatīšanas kārtība” 4. punktu iesniegumā par iespējamo Konkurences likuma pārkāpumu jānorāda informācija par pārkāpumā iesaistītajām personām; par faktiem, kas liecina par iespējamo pārkāpumu; par faktiem, kas liecina par iesniedzēja pamatotu interesi likumpārkāpuma novēršanā; par iesniedzēja rīcībā esošajiem pierādījumiem; par pasākumiem, kas veikti pārkāpuma pārtraukšanai, pirms Konkurences padome saņēmusi iesniegumu. Latvijas Alus darītāju savienības Iesniegumā nav ietverta augstākminētā informācija.

Konkurences padome, ņemot vērā minēto un pamatojoties uz Konkurences likuma 8.p. 1.d. 2.pkt. un 18.p. 2.d., 3.d.2.punktu,

nolēma:

izbeigt lietas izpēti lietā Nr.34/02/07/3 par iespējamo Konkurences likuma pārkāpumu “ LĪVS UN CO”, A.Līva SIA darbībās, lietojot preču zīmes “Gaišais Līva alus” un “Tumšais Līva alus”.

Konkurences padomes lēmumu var pārsūdzēt Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā viena mēneša laikā no dienas, kad ieinteresētā persona uzzināja vai tai vajadzēja uzzināt par lēmumu saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu, LR Civilprocesa likuma Pārejas noteikumu 1.punktu un Latvijas Civilprocesa kodeksa 24.—A nodaļu.

Priekšsēdētājs P. Vilks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!